Επιτακτική η ανάγκη προγραμματισμού εργασιών “φρεσκαρίσματος” της εξωτερικής όψης του θεάτρου “Απόλλων”

Αισθητικές παραφωνίες στο ιστορικό κτίριο

Απουσία μέριμνας για την αισθητική αρμονία του ιστορικού κτιρίου του θεάτρου “Απόλλων” έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα και κατά τη διάρκεια συνολικά της τρέχουσας θητείας, αφού οι αλλοιώσεις στα χρώματα της όψης του και οι αποχρωματισμοί, “υποτιμούν” τη γενική εικόνα του.

Ειδικότερα, τα μεγαλύτερα προβλήματα διαπιστώνονται στα τμήματα των πλαϊνών επιφανειών του, αφού οι διαπιστωμένες ανάγκες συντήρησης, καλύφθηκαν όπως διακρίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, μόνον με εμβαλωματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις ως σήμερα.

Μάλιστα, στα τμήματα των μικρών κήπων του θεάτρου διαπιστώνονται σε αρκετά σημεία γκράφιτι και συνθήματα, τα οποία έχουν καλυφθεί με χρώμα διαφορετικό της αρχικής απόχρωσης, με αποτέλεσμα η αισθητική δυσαρμονία να γίνεται ολοένα και πιο έντονη για τον κάθε παρατηρητή του κτιρίου.

Καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναπτυχθεί συνολικά έργο συντήρησης και φρεσκαρίσματος της εξωτερικής επιφάνειάς του, άκρως θετικό θα ήταν ως εξέλιξη, ο προγραμματισμός των απαραίτητων εργασιών όσο το δυνατόν συντομότερα.

 

 

 

Ετικέτες: