Αίτημα κατοίκων της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα προς τη ΔΕΥΑ Σύρου με φόντο το μικρό ρέμα

Ζητούν “λύση” για τη δυσοσμία

Δρομολόγηση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που διαπιστώνεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ζητούν επισήμως οι μόνιμοι κάτοικοι, έχοντας αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τη ΔΕΥΑ Σύρου.

Με φόντο την ύπαρξη του μικρού ρέματος που υπάρχει πλησίον του ναού της περιοχής, αρκετοί κάτοικοι προχώρησαν στη σύνταξη επιστολής προς τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να θίξουν εκ νέου και με σαφή τρόπο το μείζονος σημασίας πρόβλημα που τους απασχολεί. Η έντονη δυσοσμία που προκύπτει ενδεχομένως από το ρέμα της περιοχής και κατά πάσα πιθανότητα από προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, “γεννά” δυσφορία σε μεγάλη μερίδα πολιτών που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή. Ως εκ τούτου, απευθυνόμενοι στη ΔΕΥΑ Σύρου αιτούνται λύση κι αντιμετώπιση του προβλήματος, θέμα για το οποίο προχώρησε και σε δημόσια παρέμβαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ανδρέας Γιαλόγλου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, αν και το έγγραφο των κατοίκων απευθυνόταν στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Γιαλόγλου στηλίτευσε το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν είχε γνωστοποιηθεί στους δημοτικούς συμβούλους από το προεδρείο, αν κι έχει σταλεί από τις 13/2/2018.

Μιλώντας κι ο ίδιος για ένα διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα έθεσε την πλευρά της ΔΕΥΑ Σύρου προ των “ευθυνών” της, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την αναζήτηση λύσης και τη σαφή ενημέρωση των κατοίκων.

Τονίζεται πάντως, πως, το μικρό ρέμα της περιοχής διατηρείται σε γενικές γραμμές καθαρό.