Αξιοσημείωτη προσέλευση πολιτών στη φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση στήριξης του συμπολίτη μας, με την Παιδική και Νεανική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων

Μελωδικές φωνές “αγκαλιάζουν” τον Δημήτρη Ρίζο

  • Κυριακή, 11 Μαρτίου, 2018 - 21:21

Εγκάρδιο μήνυμα αγάπης και στήριξης στον συμπολίτη μας Δημήτρη Ρίζο έστειλε η Σύρος, ανταποκρινόμενη στη φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με την Παιδική και Νεανική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκειακού Συγκροτήματος του Μάννα.

Την αξιέπαινη πρωτοβουλία έσπευσαν με χαμόγελο και θετική διάθεση να αγκαλιάσουν πολλοί συμπολίτες μας, προκειμένου να ενισχύσουν τον ίδιο στον αγώνα του για άμεση θεραπεία και αποκατάσταση, μετά από σοβαρό ατύχημα που του συνέβη.

Μουσικοί από τη Σύρο, μικρά και μεγάλα παιδιά “Τραγούδησαν για τον Δημήτρη”, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, που απόλαυσαν ελληνικά και ξένα μουσικά κομμάτια. Ειδικότερα, τραγούδια των Leonard Cohen, Ben E. King, Metallica, Annie Lennox, Eurythmics αλλά και ελληνικά κομμάτια όπως “Το μινόρε της αυγής”, “Το μηδέν” αλλά και “Το χρυσαλιφούρφουρο” αποτέλεσαν μία μουσική συνολική “πανδαισία” που προσφέρθηκε σε όσους ανταποκρίθηκαν με την καρδιά τους στη φιλανθρωπική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον Δημήτρη Ρίζο και την οικογένειά του.

Σημειώνεται πως, την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Λίλη Αγγελοπούλου ευχαριστώντας θερμά τους παρισταμένους και το σύνολο όσων συνέδραμαν και βοήθησαν στη διεξαγωγή της.

Αγάπη για τη μουσική, αγάπη για τον συνάνθρωπο

Πριν από τα μουσικά κομμάτια που τραγουδήθηκαν, υπήρξε πρόλογος για την παρουσία της Παιδικής και Νεανική χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων από τον συντονιστή της εκδήλωσης, Γιώργο Ρούσσο, προκειμένου να γίνει γνωστή η αξιέπαινη πορεία της που μετρά ήδη αρκετά χρόνια υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του Νίκου Κυπουργού.

Όσα αναφέρθηκαν για τη μέχρι σήμερα διαδρομή της, ακολουθούν: “Η Ορχήστρα των Κυκλάδων, εγκαινίασε στα τέλη του 2012 την Παιδική-Νεανική Χορωδία των Κυκλάδων με στόχο την αξιοποίηση και προώθηση παιδιών και νέων που διαθέτουν κλίση και ιδιαίτερα χαρίσματα στη μουσική, αλλά και η δημιουργία χορωδίας και μουσικών υποσυνόλων για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις.

Η χορωδία, πυρήνας δημιουργικότητας, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια των παιδιών ν' αναπτύξουν θετική στάση και αγάπη προς τη μουσική και ν' αποκτήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, μέσα από το ομαδικό τραγούδι. Η Παιδική Χορωδία, σημειώνοντας μια σταθερά ανοδική πορεία, αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 90 μέλη που παρακολουθούν την εβδομαδιαία πρόβα που γίνεται κάθε Κυριακή στο ΚΑΠΗ της Ερμούπολης. Τα μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν πλέον στο Λύκειο, έχουν αναλάβει ιδιαίτερο ρόλο στις εμφανίσεις και ήδη αποτελούν τον πυρήνα μία νεανικής χορωδίας, ως φυσική συνέχεια των εμφανίσεων και των εμπειριών που έχουν βιώσει κατά τα τελευταία χρόνια μαζί με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Νίκου Κυπουργού”.

Αξίζει να υπογραμμισθεί πως, η διδασκαλία της χορωδίας γίνεται από ένα οργανωμένο επιτελείο 3 ατόμων και συγκεκριμένα από τους: Νίκο Ρούσσο, Βούλα Γλύκα και Ρένα Βέργου.

 

Ετικέτες: