Χώρος στάθμευσης οχημάτων κι “εγκατάλειψης” παλαιών μηχανών εργοστασίων όπισθεν του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης

Παραπέμπει σε “αποθήκη”

  • Πέμπτη, 19 Απριλίου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 19 Απρ. 2018 - 20:00

Χωρίς καμία φροντίδα παραμένει ο χώρος όπισθεν του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης (αύλειος χώρος), ο οποίος καθημερινά παραπέμπει σε “αποθήκη”, αφού πέραν του όγκου των οχημάτων που υποδέχεται, σε αρκετά σημεία του πλεονάζουν... τα χόρτα ενώ έχουν “στοιβαχθεί” και μηχανές παλαιών εργοστασίων.

Παρά το γεγονός πως ο εν λόγω χώρος ανήκει στο Μουσείο, ωστόσο, έχει παραχωρηθεί προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες στάθμευσης των συμπολιτών μας που μεταβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Ωστόσο, ακόμη κι αν προσδιορίζεται με κατάλληλη σήμανση η συγκεκριμένη δυνατότητα κι επ΄ ουδενί δεν έχει εκφραστεί αντίρρηση για το συγκεκριμένο θέμα από τη Δημοτική πλευρά, δεν παύει όμως, ο χώρος να μοιάζει με αποθήκη αφού απουσιάζει πλήρως η γενικότερη καθαριότητα σε αυτόν.

Πέραν του “απεριποίητου” πρασίνου σε πολλά τμήματά του, περισσεύει ο προβληματισμός και για τα εκτεθειμένα - σε κάθε καιρό - παλαιά μηχανήματα εργοστασίων της Ερμούπολης, τα οποία εκτός του ότι σκουριάζουν ολοένα και περισσότερο χρόνο με τον χρόνο, έχουν “εγκαταλειφθεί” στον χώρο, επιβαρύνοντας κι αισθητικά τη συνολική εικόνα.