Απερίγραπτη η εικόνα της θάλασσας στο παραλιακό τμήμα της Ερμούπολης σχεδόν σε καθημερινή βάση

Ρύπανση της θάλασσας από ασυνειδησία

  • Παρασκευή, 18 Μαΐου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 18 Μαΐου. 2018 - 20:00

Κάθε είδους απορρίμματα συναντά κανείς στο θαλάσσιο τμήμα της Ερμούπολης και κυρίως στην προβολή του παραλιακού μετώπου του κέντρου, τα οποία αφήνονται σε διάφορα σημεία από ασυνείδητους με αποτέλεσμα να καταλήγουν στη θάλασσα.

Εικόνες που δεν μπορούν... να περιγραφούν διαπιστώθηκαν ειδικότερα χθες κατά τις πρωινές ώρες, που προδίδουν πως πολίτες αφήνουν συστηματικά απορρίμματα εκτός μικρών κάδων, τα οποία παρασύρονται με τον άνεμο και μεταφέρονται εντός της θάλασσας. Συγκεκριμένα, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικές σακούλες καθώς επίσης, πώματα από μπουκάλια, συσκευασίες έτοιμου φαγητού, αλλά και παντόφλες διαπιστώθηκαν στο αρχικό τμήμα της περιοχής Νησάκι και μάλιστα μπροστά στο την ξύλινη πλατφόρμα, ενώ τις εικόνες ρύπανσης φαίνεται πως συμπληρώνει και περιττός “εξοπλισμός” ή υλικά που παρασύρονται επίσης από πιθανές δραστηριότητες εντός της λιμενικής ζώνης.

Πέραν της επιβεβλημένης ανάγκης να φροντίζουν όλοι οι πολίτες το περιβάλλον, κρίνεται αναγκαίο να διευκρινισθεί πως αυξημένη προσοχή πρέπει να δείχνουν όσοι δραστηριοποιούνται πλησίον της θαλάσσιας περιοχής της Ερμούπολης, καθώς και οι πολίτες που επισκέπτονται το διαμορφωμένο τμήμα για ξεκούραση, στη θέση “Νησάκι”.

Σημειώνεται πως το φωτογραφικό υλικό λήφθηκε χθες το πρωί.