Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου εκτιμάται η δυνατότητα παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Νέα εργολαβία για τα πλακόστρωτα

Τη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου προκειμένου να “τρέξει” η νέα εργολαβία για τη συντήρηση και την αποκατάσταση των παραδοσιακών πλακόστρωτων της Ερμούπολης προωθεί η Δημοτική Αρχή, με σκοπό τη δυνατότητα εκτέλεσης επουλωτικών εργασιών στις περισσότερες οδούς της πόλης, όπου και διαπιστώνεται ο ιδιαίτερος και ξεχωριστός χαρακτήρας τους.

Κατόπιν της διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα διαθέσει ένα σημαντικό ποσόν της τάξεως των 56.451,61 ευρώ για τις ανάγκες της Ερμούπολης σε επίπεδο αποκατάστασης ζημιών στα όμορφα πλακόστρωτά της, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς φθορές.

Η καθημερινή διέλευση οχημάτων, δικύκλων, ακόμη όμως και λεωφορείων μοιραία προκαλεί αρκετά προβλήματα στα πλακόστρωτα του ιστορικού κέντρου, τα οποία δείχνουν... πως σε μεγάλα τμήματά τους “διαλύονται”, εξαιτίας της αποκόλλησης πλακών ή μαρμάρων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος προς την εφημερίδα, κληθείς να διευκρινίσει τον χρόνο έναρξης της νέας εργολαβίας, τόνισε πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, στόχος είναι η προώθηση των όποιων παρεμβάσεων να ξεκινήσει άμεσα και μάλιστα κατά την έναρξη της σεζόν.

Διευκρίνισε μάλιστα πως αιτήματα που καταθέτουν προς την Τεχνική Υπηρεσία, είτε η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, είτε πολίτες θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα, αφού χρήσιμο είναι να επισημαίνονται προς τον Δήμο οι “ανοικτές” ανάγκες για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

Ενδεικτικά σημεία που διαπιστώνονται φθορές στα πλακόστρωτα και στα πεζοδρόμια είναι η οδός Μπαμπαγιώτου, η οδός Μητροπολίτου Αντωνίτου Πολίτη, η πλατεία Στ. Βαφία, καθώς και οι μικρές οδοί πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

 

Ετικέτες: