Υποβρύχιοι καθαρισμοί σε παραλίες της Σύρου

Ο ΝΟΣ κάνει και φέτος το “θαύμα” του

Τη σημαντική πρωτοβουλία υποβρύχιων καθαρισμών σε παραλίες της Σύρου συνεχίζει και τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, αναπτύσσοντας συνεργασίες και με άλλους εθελοντές προς όφελος του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Προ ημερών τα μέλη του ξεκίνησαν τη σημαντική δράση τους από δύο παραλίες της Σύρου και ειδικότερα από τον όρμο της Βάρης και το Αχλάδι με τη συνδρομή και τη βοήθεια όχι μόνον των τοπικών Συλλόγων της περιοχής, αλλά και της οργάνωσης της WWF Ελλάδος.

Από το βυθό συνέλεξαν και απομάκρυναν πλαστικές σακούλες, άχρηστο εξοπλισμό όπως ακόμη και λάστιχα οχημάτων, ενώ επιπλέον πέταξαν και πλαστικές μικρές συσκευασίες.

Πρόκειται για μία αξιέπαινη δράση που έρχεται να εμπνεύσει περισσότερο κόσμο να φροντίζει το θαλάσσιο περιβάλλον, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του ΝΟΣ, τα οποία με υποβρύχιες καταδύσεις καθάρισαν τον βυθό της θάλασσας στις δύο ευρύτερες περιοχές της Σύρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι υποβρύχιοι καθαρισμοί πραγματοποιούνται συστηματικά από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ο οποίος θα συνεχίσει το πολύτιμο εθελοντικό έργο του.

Σημειώνεται πως το φωτογραφικό υλικό λήφθηκε από την επίσημη σελίδα του ΝΟΣ.