Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών σχετικά με την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει για 5 έτη δημοτικό ακίνητο

Αιχμές κι ενόχληση για την καταψήφιση

Δριμεία κριτική για τα συνδικαλιστικά πεπραγμένα του Γ. Χαρίτου και ήπια παράπονα για τον Π. Χρυσαφίδη

Τη δυσαρέσκεια των μελών της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών αναφορικά με τις αρνητικές ψήφους δύο μελών του δημοτικού συμβουλίου στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για 5ετή παραχώρηση του μικρού δημοτικού ακινήτου που χρησιμοποιεί η Ένωση εδώ και δέκα χρόνια, εξέφρασε ο πρόεδρός της, Γιώργος Μηλιός πραγματοποιώντας μάλιστα συνέντευξη Τύπου.

Υποστηρίζοντας κατηγορηματικά πως τα μέλη της Ένωσης αξιοποιούν τον χώρο προς συζήτηση και διάλογο των θεμάτων που τους απασχολούν, με σκοπό την εποικοδομητική αξιοποίηση του χρόνου τους μετά από τη συνταξιοδότησή τους, ο κ. Μηλιός δήλωσε ξεκάθαρα την ενόχλησή του απέναντι στον πρόεδρο των Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, Γιάννη Χαρίτο, ο οποίος ψήφισε αρνητικά, αφήνοντας παράλληλα αιχμές απέναντι στο πρόσωπό του, με φόντο τη δημόσια συνδικαλιστική δράση του.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης σε ηπιότερο τόνο τοποθετήθηκε αναφορικά με την αρνητική ψήφο του Παύλου Χρυσαφίδη, υποστηρίζοντας πως ο επικεφαλής της ελάσσονος, ως άνθρωπος που έχει “περάσει” από τη θάλασσα, κατά τη δική του εκτίμηση, θα όφειλε να υποστηρίξει την παραχώρηση του ακινήτου προς τους συνταξιούχους ναυτικούς.

Αξίζει να τονισθεί εξ αρχής, πως ο κ. Μηλιός ευχαρίστησε δημοσίως τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό για την πρόταση 5ετούς παραχώρησης του μικρού χώρου στην οδό Πελοποννήσου 8, στην αγορά της Ερμούπολης, το οποίο για πρώτη φορά όμως παραχωρείται για τόσα χρόνια, ενώ μέχρι σήμερα, οι αποφάσεις του Δήμου έκαναν λόγο για διετή διάθεσή του, προς τα μέλη της Ένωσης.

Πυρά” κατά του Γ. Χαρίτου

Αναφορικά με τον Γιάννη Χαρίτο, ο κ. Μηλιός αφού υπενθύμισε πως κατά το παρελθόν έχει συνυπάρξει σε κοινές δράσεις και κοινούς αγώνες με την Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών, ωστόσο σήμερα φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά στάση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης υπήρξε ιδιαιτέρως καυστικός δε, σχετικά με τη στάση του κ. Χαρίτου σε συνδικαλιστικό επίπεδο, διατυπώνοντας ξεκάθαρα τη διαφοροποίησή του για τα συνδικαλιστικά “βήματα” που ακολουθεί και μάλιστα “όπως τον βολεύει”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μηλιός δήλωσε σε κριτικό τόνο, πως, “Ο κ. Χαρίτος ο αγωνιστής του δικαίου, ο άνθρωπος που με αφίσες, με φωτογραφίες και διάφορα κείμενα, γεμίζει τα κτίρια του ΙΚΑ και του Εργατικού Κέντρου και τόσους άλλους χώρους, με διαμαρτυρίες κατά όλων για τις αδικίες τους προς τους απόμαχους της δουλειάς (...), ο άνθρωπος που τα βάζει με όλους και συμφωνεί με όλους όπου τον βολεύει, ο γνήσιος συνδικαλιστής που τα γραφεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ στεγάζονται στο Εργατικό Κέντρο (...), ερωτώ γιατί μειοψήφησε για την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης/4/2018 κατά των απόμαχων της θάλασσας;”.

Πρόσθεσε μάλιστα πως, τα μέλη της Ένωσης συμμετέχουν πάντα σε αγώνες καθώς “είναι αγωνιστές και όχι συνδικαλιστές”, στα οποία μάλιστα “δεν αρέσουν οι ακρότητες και τα παχιά λόγια”. Στηλιτεύοντας τη δημόσια εικόνα του κ. Χαρίτου, συμπλήρωσε πως, από την πλευρά τους, “ποτέ δεν παρουσιαστήκαμε κρατώντας φρατζόλες ψωμιού και παρόμοιες γελοιότητες”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης μάλιστα, κλείνοντας την κριτική του, θέλησε να σημειώσει πως “ίσως ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής (σσ. Χαρίτος) έχει μπερδέψει τους ρόλους τους χριστιανικούς με τους ρόλους τους συνδικαλιστικούς¨, επισημαίνοντας πως σε επίπεδο πολιτικής στάσης “είναι ανακόλουθος με όσα λέει”.

“Εμείς ως Ένωση μία συμβουλή έχουμε να του απευθύνουμε. Το να ασκείς κριτική θέλει κότσια. Ψάξε να τα βρεις” δήλωσε ο Γιώργος Μηλιός, ολοκληρώνοντας τη συγκεκριμένη αναφορά του.

Να μας καταθέσει το σκεπτικό του ο κ. Χρυσαφίδης”

Σε διαφορετικό ύφος κινήθηκε η τοποθέτησή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσον αφορά στον Παύλο Χρυσαφίδη, αφού ο κ. Μηλιός διευκρίνισε εξ αρχής πως τα μέλη της Ένωσης θέλουν να γνωρίζουν τους λόγους καταψήφισης της πρότασης παραχώρησης του ακινήτου από μέρους του.

“Πώς και με ποιο σκεπτικό ο κ. Παύλος Χρυσαφίδης, ο οποίος ανήκει στη ναυτική οικογένεια, ήταν ναυτικός, μειοψήφησε για 7 τ.μ. παραχώρησης ακινήτου;” σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μηλιός, επαναλαμβάνοντας πως, “Θα επιθυμούσαμε ο κ. Παύλος Χρυσαφίδης με όλη την εκτίμηση του διοικητικού συμβουλίου προς το πρόσωπό του και τους αγώνες του για το δίκιο, να μας απαντήσει το σκεπτικό του”.

Ασκώντας ηπιότερη κριτική προς το αιρετό πρόσωπο, συνέχισε τις δηλώσεις του, σημειώνοντας πως τα μέλη της Ένωσης θέλουν να τοποθετηθεί αναφορικά με το ερώτημα: “εάν τα επτά τετραγωνικά που μας παραχωρούν όλοι οι εκάστοτε δήμαρχοι, με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι πράξη καταδικαστέα από την κοινή γνώμη για τους απόμαχους της θάλασσας ή αν ο Δήμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ έπραξαν κακώς”.

Προτού κλείσει την αναφορά του προς τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, ο ίδιος δήλωσε πως, “Με τον κ. Παύλο Χρυσαφίδη έχουμε βρεθεί πολλές φορές στο ίδιο βήμα τα τελευταία χρόνια διαμαρτυρόμενοι κι αγωνιζόμενοι ενάντια εκείνων για την εξαθλίωση όλων των Ελλήνων. Θα επιθυμούσαμε λίγο σεβασμό για την προσφορά μας, τους αγώνες μας και τη στάση μας σε όλους τους κοινούς αγώνες. Σεβόμαστε την τοποθέτησή σας μειοψηφώντας, αλλά μας χρωστάτε ένα “γιατί””.