Τοποθέτηση ειδικού πλέγματος σε τμήμα του προαυλίου χώρου του Ι.Ν. Αναστάσεως για την αποφυγή ατυχήματος από πέτρες

“Φρένο” στην πτώση

  • Δευτέρα, 16 Ιουλίου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουλ. 2018 - 15:00

Την ασφάλεια των πιστών που μεταβαίνουν στο προαύλιο του Ι.Ν. Αναστάσεως προτάσσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχοντας ανταποκριθεί στο αίτημα περί λήψης μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης ενδεχόμενου ατυχήματος από πτώση πετρών.

Συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικού πλέγματος στο τμήμα του προαυλίου χώρου που γειτνιάζει με το βραχώδες σημείο όπισθεν του Ι.Ν. Αναστάσεως προκειμένου αυτό, να λειτουργήσει σαν “φρένο” στην κατάληξη των πετρών στο αύλειο κομμάτι του ναού.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε αναφερθεί στην Τεχνική Υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της, προ ημερών, ανέπτυξε τις σχετικές εργασίες τοποθέτησης του ειδικού μικρού πλέγματος, ώστε οι πέτρες που αποκολλώνται να μην συγκεντρώνονται στην αυλή του ναού, στην οποία όχι μόνον μεταβαίνουν αρκετοί πιστοί, αλλά διέρχονται και ορισμένοι οδηγοί με τα οχήματά τους για να φροντίσουν το ναό.

Αξίζει να παρατηρηθεί το γεγονός πως, αν και το ειδικό πλέγμα βάζει “φρένο” στις διάφορες πέτρες, ωστόσο το χαμηλό ύψος του, δεν αποτρέπει πλήρως τη μεταφορά των μερών που αποκολλώνται από το να “φθάσουν” στον προαύλιο χώρο.

Ως εκ τούτου, χρήσιμο είναι οι πιστοί να που διέρχονται από το σημείο να εξακολουθούν να έχουν αυξημένα αντανακλαστικά για την ασφάλειά τους.