Αναγκαία η λήψη μέτρων στον οικισμό της Άνω Σύρου λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας

Προτάσσουν την ασφάλεια

Την ανάγκη να ρυθμιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων και των δικύκλων στον οικισμό της Άνω Σύρου κατά τη θερινή περίοδο, ανέδειξαν αιρετοί του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με φόντο την αυξημένη προσέλευση επισκεπτών που παρουσιάζεται τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, αιρετοί πρότειναν τη μονοδρόμηση των οδών που οδηγούν στον παραδοσιακό οικισμό, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα, αφού ήδη στην οδό Μ. Βαμβακάρη, σταθμεύουν καθημερινά πολλοί οδηγοί τα οχήματά τους.

Προκειμένου να μην “μπλοκάρει” η κυκλοφοριακή ροή, αναδείχθηκε η ανάγκη να λειτουργήσει ως άνοδος για τους οδηγούς ο νέος δρόμος που ξεκινά από το ύψος του γηπέδου της Άνω Σύρου και ως κάθοδος η παλαιά κεντρική οδός που οδηγεί στην Καμάρα.

Σύμφωνα με όσα διευκρινίστηκαν από πλευράς Δημοτικής Αρχής, την αρμοδιότητα για τον περιφερειακό δρόμο την έχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η οποία πρέπει να ανταποκριθεί στο έγγραφο αίτημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών στις μετακινήσεις τους.