Επιτακτικές οι ανάγκες φροντίδας δημοτικών χώρων στη θέση “Μύλοι” στη συνοικία των Βαποριών

Δεν αρκούν μόνο οι αποψιλώσεις

Συνολικότερη φροντίδα για τη θέση “Μύλοι” στη συνοικία των Βαποριών ζητούν ορισμένοι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι τόνισαν προς την εφημερίδα, την ανάγκη μέριμνας αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση δημοτικών χώρων.

Ειδικότερα, ανέφεραν πως αρκετά σημεία στη συγκεκριμένη περιοχή παραπέμπουν σε σκουπιδότοπους αφού έχουν “στοιβαχτεί” σκουπίδια, άχρηστος εξοπλισμός, αλλά και διάφορες κατεστραμμένες συσκευές, ενώ σημείωσαν την επικινδυνότητα που διαπιστώνουν στον χώρο που αποτελεί δημοτική περιουσία πλησίον της κλίμακας που οδηγεί στη χερσαίο τμήμα των Αστεριών. Όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό, όχι μόνον αποκολλώνται σοβάδες και πέτρες από τα παλαιά κτίσματα που έχουν παραμείνει “όρθια”, αλλά αποκολλώνται και μεγάλα τμήματα τοίχων.

Σύμφωνα με όσα εξήγησαν, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών που διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο για να καταλήξουν στην “πλαζ” των Αστεριών, αφού αν και αναγνώρισαν τις εργασίες αποψίλωσης που έχουν αναπτυχθεί, ωστόσο, επεσήμαναν πως αυτές δεν είναι αρκετές για την περιοχή.

Στο περιθώριο των ανωτέρω, θέλησαν να ζητήσουν συνολικότερη μέριμνα και για το μικρό κηπάριο, πλησίον της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.