Αξιοποίηση του μικρού χώρου στην Άνω Σύρο σε χώρο πολιτισμού από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

“Φωλιά” πολιτισμού

Σε τόπο συνάντησης πολιτισμού “μετατρέπεται” ο χώρος που έχει διαμορφωθεί σε μικρό θέατρο κοντά στο δεύτερο “τέρμα” του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και το Τμήμα Πολιτισμού να τον αξιοποιούν για τη διεξαγωγή και πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση από την πλευρά του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, η οποία ήδη απέσπασε θετικά σχόλια έχοντας υποδεχθεί ήδη την πρώτη κινηματογραφική προβολή στο πλαίσιο του Syros International Film Festival τις προηγούμενες ημέρες.

Ο συγκεκριμένος χώρος πλησίον και του γραφικού αναπαλαιωμένου “Ανεμόμυλου” στην Άνω Σύρο, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την πραγματοποίηση ακόμη και μικρών παραστάσεων ή μουσικών εκδηλώσεων, καθώς οι θεατές έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα αναπτύσσονται, από τις αμφιθεατρικά κτισμένες θέσεις.

Μέχρι πρότινος αποτελούσε έναν χώρο που στάθμευαν συστηματικά αρκετά οχήματα μονίμων κατοίκων, όπως άλλωστε διαπιστώνεται και τις πρωινές και απογευματινές ώρες, ωστόσο, αποτελεί άξιο λόγου το γεγονός της απόφασης του Δήμου να αξιοποιηθεί ο χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επόμενο “ραντεβού” δίνεται και με το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου. Η εν λόγω προσπάθεια σημειώνεται πως βοηθά και στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων εκτός Ερμούπολης και συγκεκριμένα στον πανέμορφο λόφο της Άνω Σύρου.