Οικονομία

Γενική συνέλευση για τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Τήνου

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αλλαγή ημερομηνίας της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017,

στις 17...

“Απογειώνονται” οι αφίξεις σε Πάρο και Νάξο

Στην πρώτη τριάδα των αεροδρομίων της χώρας που καταγράφουν την υψηλότερη αύξηση σε αφίξεις επισκεπτών το πρώτο δεκάμηνο του 2017 εντάσσονται τα αεροδρόμια της Πάρου και της Νάξου, βάσει των επίσημων στοιχείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Από τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης...

Η Τήνος στην έκθεση "Ergo Marathon Expo 2017"

Το TINOS RUNNING EXPERIENCE και ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο, στην έκθεση  ERGO MARATHON EXPO 2017 στις 9, 10 και 11...

Συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 • Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017 - 10:54
 • 0 Σχόλια

Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συζητήθηκε σήμερα, το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τίτλο «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα...

Η Ελλάδα best-seller προορισμός για το 2018 στην Ευρώπη

 • Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017 - 10:41
 • 0 Σχόλια

Την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου για τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτεί η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Νοέμβριο στο Λονδίνο με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50.000 επαγγελματιών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

H δυναμική...

Διαγωνισμός «AEGEAN Startups - Επιχειρώ στο Αιγαίο»

 • Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017 - 10:31
 • 0 Σχόλια

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκηρύσσει τον Διαγωνισμό Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας  - AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του νησιών Αιγαίου, σε τέσσερεις θεματικές περιοχές:

1. Αγροτική...

Νομιμοποίηση Υφιστάμενων Λιμενικών Εγκαταστάσεων

 • Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017 - 06:19
 • 0 Σχόλια

Νομιμοποιήσεις των μέχρι τώρα μη αδειοδοτημένων λιμενικών εγκαταστάσεων, εντεταγμένων ή μη σε Master Plan Λιμένος, διαχείριση αποζημιώσεων, αναστολή εκκρεμών διαδικασιών και εκτέλεση εργασιών συντήρησης, προβλέπει μεταξύ άλλων η πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Εκτενές και λεπτομερές το...

Ελλάδα-Επιστροφή στην ανάπτυξη

 • Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017 - 06:15
 • 0 Σχόλια

 «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης», διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση της των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων.

Θετική η άποψη της Κομισιόν για την οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας, καθώς σημειώνει ότι «η ανάκαμψη αναμένεται να ενισχυθεί καθώς...

Οι προγραμματικές συμβάσεις για την ανάθεση του έργου

 • Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017 - 06:15
 • 0 Σχόλια

Την ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συζητήθηκε το πρωί της 9ης Νοεμβρίου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Με βάση το άρθρο 76 του...

Ελλάδα-Επιστροφή στην ανάπτυξη

 «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης», διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση της των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων.

Θετική η άποψη της Κομισιόν για την οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας, καθώς σημειώνει ότι «η ανάκαμψη αναμένεται να ενισχυθεί καθώς...

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.
Προϋπολογισμός της Δράσης
120 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.
Δικαιούχοι της Δράσης
...

Οι ελληνικές θέσεις για τον τουρισμό

H Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις για την τουριστική ανάπτυξη στη Σύνοδο Υπουργών για τον Τουρισμό που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου WTM.

Συμμετείχαν ο Γ.Γ. του Παγκόσμιου...

Το νέο μέλος της "οικογένειας" της Golden Star Ferries

Το ταχύπλοο trimaran KRILO ECLIPSE είναι το νέο μέλος της οικογένειας της Golden Star Ferries‏, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας σε λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τη φετινή θερινή περίοδο το πλοίο εκτελούσε τη γραμμή Split –Dubrovnik για λογαριασμό της...

Δυναμική Ελληνική Παρουσία στον Διεθνή Τουρισμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκθεση World Travel Market (WTM) 2017, η οποία πραγματοποιείται 6-8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως με περισσότερες από 180 χώρες και πάνω από 5.000 εκθέτες. Ξεκίνησε τη λειτουργία της για πρώτη φορά το 1980 με...

Χρηματοδότηση για νέες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις

Νέα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για δημιουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Έως το τέλος του χρόνου πρόκειται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα...

Κέα: Επένδυση 150.000.000 ευρώ για δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου

Μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στην Κέα. Υπεγράφη το συμβόλαιο για την δημιουργία του πολυτελούς ξενοδοχείου ONE & ONLY μεταξύ της Dolphin Capital και της επενδυτικής εταιρίας Kerzner που έχει έδρα στο Dubai.

Η κατασκευή αναμένεται να αρχίσει την άνοιξη του 2018 και η επένδυση...

H Santowines μεγάλος χορηγός της WIN

Σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου από όλο τον κόσμο αναμένονται στη Σαντορίνη στις 2 και 3 Νοεμβρίου για να συμμετέχουν στο φθινοπωρινό Συμπόσιο του WINE IN MODERATION, του διεθνούς προγράμματος που στοχεύει στη βιώσιμη οινική ανάπτυξη και την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης. Με θέμα τον «...

Συνωστισμός στη Ραφήνα για Κυκλάδες

Με ευαίσθητες επιχειρηματικές ισορροπίες μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών στο λιμάνι της Ραφήνας, λήφθηκαν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις δρομολογήσεις πλοίων από 1η Νοεμβρίου έως 31η  Οκτωβρίου 2018.

Κονταροχτυπιούνται με ένταση οι...

Νέες αποφάσεις του ΣΑΣ για δρομολογιακές γραμμές

Σε νέες αποφάσεις προχώρησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στην πρόσφατη συνεδρίασή του, οι οποίες και αφορούν τη νέα δρομολογιακή περίοδο που ξεκινά από 1 Νοεμβρίου του 2017 και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου του 2018.

Αναλυτικά τα θέματα και την ψηφοφορία μπορείτε να δείτε...

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου για τις εκπτώσεις

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου σας ενημερώνουμε ότι τα καταστήματα μπορούν να διενεργήσουν: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Επίσης, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 τα καταστήματα μπορούν να είναι...

Σελίδες