Οικονομία

Αποσύρεται ο ένας ενδιαφερόμενος για το Νεώριο

Με επιστολή του προς τη διοίκηση του Νεωρίου και τον Νίκο Ταβουλάρη ο δεύτερος ενδιαφερόμενος για το ναυπηγείο που εκπροσωπεί την εταιρεία Postlane Partners γνωστοποιεί πως αποσύρεται.

Παράλληλα δηλώνει ως καταλληλότερο επενδυτή την εταιρεία Onex του κ. Πάνου Ξενοκώστα, που όπως σημειώνει...

Διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου (ΕΦΕΤ)

 • Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:21
 • 0 Σχόλια

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου πάνω σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) διάρκειας 10 ωρών, στις 08-09 Οκτωβρίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ως εξής: Κυριακή 08 Οκτωβρίου 16:00-21:00 & Δευτέρα 09 Οκτωβρίου...

Μύκονος και Σαντορίνη ανάμεσα στα νέα δρομολόγια της Ryanair

Πέντε νέα δρομολόγια από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προς Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Μύκονο, Χανιά και Σαντορίνη με δύο πτήσεις την εβδομάδα, ξεκινά τον Μάρτιο του 2018 η Ryanair.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων Ανατολικής Μεσογείου, Δήμητρα...

Βελτίωση της εισπραξιμότητας των φορολογικών οφειλών

 • Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:23
 • 0 Σχόλια

Τα στοιχεία του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, όπως αυτό διαμορφώθηκε με τις οφειλές του Ιουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η εισπραξιμότητα, σε ότι αφορά το φορολογικό ληξιπρόθεσμο χρέος εμφανίζεται βελτιωμένη, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με...

ΕΣΕΕ: «Και οι Μικρομεσαίοι ζητούν ένα εναλλακτικό σενάριο για το μέλλον της Ευρώπης»

 • Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:19
 • 0 Σχόλια

Η ΕΣΕΕ συμφωνεί με το περιεχόμενο και ενημερώνει για την ανακοίνωση της UEAPME στις Βρυξέλλες την 12η Σεπτεμβρίου 2017, που έχει στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της δικαιοσύνης και την εξασφάλιση ενός σταθερού πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος....

Στο ναυπηγείο Περάματος με χαμηλή ταχύτητα το Blue Star Patmos

 • Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, 2017 - 00:55
 • 0 Σχόλια

Στο ναυπηγείο του Περάματος θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών επισκευής του Blue Star Patmos, το οποίο δέκα...

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο»

 • Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:20
 • 0 Σχόλια

Η νέα διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για τα συνδικαλιστικά βάρη που καλείται να διαχειριστεί και την ενεργό συμμετοχή της στις διαδικασίες αγοραπωλησίας του ναυπηγείου.

Οι δύο συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νεωρίου, ο πρόεδρος της...

Διάψευση Ταβουλάρη στο δημοσίευμα της "Καθημερινής"

 • Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2017 - 16:00
 • 0 Σχόλια

Διευκρινίσεις σχετικά με όσα γράφτηκαν στο άρθρο της εφημερίδας "Καθημερινή" περί της πώλησης του ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου, με την υπογραφή του συντάκτη Ηλία Μπέλλου, δίνει ο πρόεδρος του Ομίλου, Νίκος Ταβουλάρης.

"Κ. Μπέλλο,

Αναφέρομαι στο άρθρο σας στην εφημερίδα "Καθημερινή",...

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 • Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2017 - 13:13
 • 0 Σχόλια

Για πρώτη φορά, φέτος, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πρόκειται να μεταβούν σε κάποιο νησί, όπου αποτελεί τον τόπο διορισμού τους, θα έχουν την δυνατότητα έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια με τις εταιρείες BLUE STAR FERRIES,...

Αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων

 • Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:25
 • 0 Σχόλια

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την καθιερωμένη περιοδική έρευνα για τις θερινές εκπτώσεις 2017, διερευνώντας παράλληλα τη στάση και τις απόψεις των εμπόρων για το άνοιγμα των Κυριακών.

Η εκπονηθείσα τηλεφωνική έρευνα διενεργήθηκε μέσω χρήσης δομημένου ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 250...

Πτήσεις με εισιτήρια των 12 ευρώ για Κυκλαδονήσια και Σύρο

 • Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:21
 • 0 Σχόλια

Η Sky Express σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας και σας καλωσορίζει στις πτήσεις της με προσφορές: α. από 12,7€ για τα δρομολόγια από και προς Νάξο, Μήλο, Κύθηρα, Πάρος, Κάρπαθος, Ικαρία, Σύρο και Αστυπάλαια σε Αθήνα, β. από 29,45€...

Ευθείες βολές κατά Ταβουλάρη

 • Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:19
 • 0 Σχόλια

Εργοστασιακό Σωματείο Νεωρίου και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων καταδεικνύουν ως απόλυτα υπεύθυνο για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ναυπηγείο της Σύρου τον πρόεδρο του Ομίλου Νεώριον, Νίκο Ταβουλάρη.

Με επιστολές που απέστειλαν και τα δύο συνδικαλιστικά όργανα στον...

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία αποκόλλησης του Blue Star Patmos

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ σε απάντηση του από 01.09.2017 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την προσάραξη του πλοίου BLUE STAR PATMOS σε αβαθή κατά την είσοδο του στο λιμένα της Ίου, την Τετάρτη 30.08.2017, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

– Οι επιπτώσεις στον...

Ένας μήνας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Συμπληρώθηκε ο πρώτος μήνας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας λειτουργεί ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο τεχνικό πρόβλημα λειτουργίας. Είσοδο στην πλατφόρμα με σκοπό την υποβολή αίτησης έχουν...

Αίτημα υποστηρικτικών μέτρων για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τις δύο πλευρές να εστιάζουν στα κύρια θέματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα αναγκαία μέτρα που θα λειτουργήσουν...

Ενστάσεις επί των εργασιακών από τους ξενοδόχους

Με δύο επισημάνσεις επί του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, περί οικειοθελούς αποχώρησης και υπερωριακής απασχόλησης, στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καταθέτει στην αρμόδια υπουργό Εργασίας τις προτάσεις του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Με επιστολή προς την...

Βελτίωση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο

 • Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:23
 • 0 Σχόλια

 

Βελτιωμένοι οι δείκτες του λιανικού εμπορίου, όσο και συνεχιζόμενη μείωση της ανεργίας στον κλάδο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της καταγραφής των στοιχείων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΙΝΕΜΥ, οι κυριότερες...

Η νέα επενδυτική πρόταση για το Νεώριο

 • Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:20
 • 0 Σχόλια

Εντείνονται οι κινήσεις που αφορούν στη ναυπηγική μονάδα του Νεωρίου της Σύρου, καθώς είναι διαδοχικές οι προτάσεις που χρησιμοποιούνται πλέον και επικοινωνιακά, στο παιχνίδι της αγοραπωλησίας του ναυπηγείου.

Παρά του ότι το Νεώριο της Σύρου βιώνει επί μακρό διάστημα τις «τελευταίες...

500.000 θέσεις εσωτερικού από €19 με την Aegean

 • Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2017 - 12:07
 • 0 Σχόλια

Πεντακόσιες χιλιάδες θέσεις εσωτερικού, με τιμές από 19 ευρώ, προσφέρει η εταιρεία Aegean. Η προσφορά ισχύει για απευθείας πτήσεις σε όλο το δίκτυο εσωτερικού, με το δίκτυο της Olympic Air.

Διαθέσιμες θέσεις: 500.000

Κάντε κράτηση μέχρι 04.09.2017

Ισχύει για πτήσεις από 02....

"Στόχος η ασφαλής και όσο το δυνατόν συντομότερη αποκόλληση"

 • Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:21
 • 0 Σχόλια

Η BLUE STAR FERRIES ενημερώνει ότι η κατάσταση του πλοίου της BLUE STAR PATMOS το οποίο σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Εταιρείας προσάραξε σε αβαθή κατά την είσοδό του στο λιμένα της Ίου την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, παραμένει σταθερή.
Όπως η Εταιρεία ενημέρωσε οι επιβάτες που...

Σελίδες