Κάλεσμα της ΠΝΟ προς τους ναυτεργάτες για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή συνεδρίασή της αφού εξέτασε τα  ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών και τα οποία  δυστυχώς θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις νέες ρυθμίσεις και απαιτήσεις του τρίτου μνημονίου και διαπιστώνοντας, για μία φορά ακόμη, ότι οι επερχόμενες «απορυθμίσεις» δεν στοχεύουν   στην δήθεν βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων του Κράτους αλλά στην κυριολεξία σκοπεύουν στην «ενίσχυση της επιχειρηματικής ισχύος σε βάρος της εργασίας χάριν της ανταγωνιστικότητας»,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε

Την  πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ 48ωρης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ   ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 06.00.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη απεργία της  ΓΣΕΕ για τις 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 00.01  ΕΩΣ 24.00.

Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών  πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η  μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και  συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των  κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του  Κράτους, δεν  μπορούν να μείνουν αναπάντητα..

Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για  άλλες επιλογές.

Η ΠΝΟ ενώνει την φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της Χώρας και καλεί τους Έλληνες ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους να ορθώσουν το ανάστημα τους και να συνταχθούν αγωνιστικά, μαζικά και δυναμικά στο πλευρό της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Η συμμετοχή όλων μας στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. 

Έλληνες Ναυτεργάτες, υψώστε το ανάστημα. Αντισταθείτε. Όλοι σαν μία γροθιά και μια φωνή στο δίκαιο αγώνα μας. Γιατί είναι αγώνας επιβίωσης.

Ετικέτες: