Ενημέρωση και ανακοινώσεις εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας των ελεγκτών

  • Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2016 - 09:03

Καθηλωμένα στα αεροδρόμια θα παραμείνουν τα αεροπλάνα και τα επόμενα 24ωρα λόγω της εξαγγελίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε απεργία, με τις προγραμματισμένες πτήσεις να ακυρώνονται.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές θα απεργήσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα, 9 και 10 Οκτωβρίου καθώς επίσης και την Τετάρτη και Πέμπτη, 12 και 13 Οκτωβρίου, από τις 00.01 έως και τις 23.59.

Προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού καθώς δεν θα εκτελείται καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, οι εταιρείες εξέδωσαν ανακοινώσεις προς ενημέρωση των πολιτών.

Σημειώνεται πως, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προβαίνουν στη συγκεκριμένη κίνηση ζητώντας τη μη εφαρμογή – τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του νέου νόμου που αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο όμως, για αναστολή των επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων, στην περίπτωση που το Υπουργείο Μεταφορών, δεσμευθεί για την επίλυση των θεμάτων του κλάδου.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών ακολουθούν οι ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών που έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες τους μέχρι τώρα.

SKY EXPRESS

Λόγω της απεργίας των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας τη Κυριακή 9, τη Δευτέρα 10, τη Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, όλες οι πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια, ακυρώνονται.
Η Sky Express ήδη έχει ξεκινήσει τη προσπάθεια για επικοινωνία με όλους τους επιβάτες για να τους ενημερώσει, καθώς και να πραγματοποιήσει τις αλλαγές στις πτήσεις τους.
Σας ευχαριστούμε για τη κατανόηση.
Εμπορική Διεύθυνση
Sky Express

AEGEAN και OLYMPIC AIR

Λόγω των 24 απεργιών που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 00:01 έως και τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 23:59, η AEGEAN και η Olympic Air αναγκάζονται να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις του δικτύου τους, την Κυριακή 9 ενώ τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean & της Olympic Air προς/από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια μέχρι τις 23:59 εκτός από 8 σκέλη πτήσεων που αλλάζουν ώρα αναχώρησης.

Επιπλέον η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσει και να τροποποιήσει ορισμένες πτήσεις της το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016. Για τις αλλαγές πατήστε εδώ.

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean & της Olympic Air προς/από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean & της Olympic Air προς/από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια μέχρι τις 23:59 εκτός από τις συγκεκριμένες πτήσεις που αλλάζουν ώρα αναχώρησης. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μία έξτρα πτήση. Για να ενημερωθείτε πατήστε εδώ.

Η AEGEAN και η Olympic Air θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων στις πτήσεις των δικτύων  τους,  τις επόμενες ημέρες.

Για τις αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων από τις 11 έως και τις 13 Οκτωβρίου θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com  και της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

ASTRA AIRLINES

Λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στις 9 - 10 Οκτωβρίου 2016, οι παρακάτω πτήσεις ακυρώνονται:

9 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη - Κως - Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Σάμος- Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Χίος - Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη
Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα
Αθήνα - Χίος - Αθήνα

10 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη - Κως - Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Ικαρία - Λήμνος - Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Χίος - Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη
Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα
Αθήνα - Χίος - Αθήνα
Αθήνα - Κάλυμνος - Αθήνα

Για περισσότερες πλήροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail με το τμήμα πωλήσεων (sales@astra-airlines.gr ) ή τηλεφωνικά στα κατα τόπους γραφεία μας στα αεροδρόμια.