ΕΟΤ - Αύξηση 50% στις κρατήσεις Ολλανδών τουριστών προς την Ελλάδα το 2017

Ανοδική πορεία κρατήσεων

  • Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2017 - 06:22

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έχει εισπράξει ο ΕΟΤ για τις τουριστικές κρατήσεις από την αγορά της Ολλανδίας προς την Ελλάδα για το 2017, με την επίσημη ενημέρωσή του, να θέλει το ποσοστό αύξησης να “αγγίζει” το 50%.

Η συγκεκριμένη εικόνα σχηματίστηκε από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση τουρισμού “Vakantiebeurs 2017”, όπου συμμετείχαν Περιφέρειες και Δήμοι, με τις Κυκλάδες ωστόσο να κάνουν αισθητή... την απουσία τους.

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΤ.

Ιδιαίτερη προτίμηση για την Ελλάδα

Εξαιρετικά θετικά είναι τα μηνύματα από την ολλανδική αγορά για την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τις επαγγελματικές συναντήσεις που έγιναν στη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού της Ολλανδίας «Vakantiebeurs 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη από 10 έως 15 Ιανουαρίου, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα, ενώ σημείωσαν πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση άνω του 50%, σε σχέση με τις αντίστοιχες της περυσινής περιόδου. Θετικό δεδομένο συνιστά και η αύξηση των θέσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον δρομολογίων στους ήδη 22 απευθείας ελληνικούς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων ισοσκελίζει και ξεπερνά τις μειωμένες κρατήσεις σε σχέση με το 2016. Η ανοδική πορεία των κρατήσεων, έως τώρα, έρχεται σε συνέχεια της σημαντικής αύξησης του ενδιαφέροντος, που σημείωσε η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2016, από τον θετικό απόηχο των συντονισμένων ενεργειών του ΕΟΤ για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας σε όλες τις μορφές τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες και οι απόντες...

Στο περίπτερο του ΕΟΤ μετείχαν έντεκα συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων, οι Δήμοι Βόλου και Καβάλας, ο Οργανισμός Προβολής Χαλκιδικής κ.ά. Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο ήταν η Λέσβος, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κρατήσεων στο νησί αυτό του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί υψηλές προσφυγικές ροές.

Στη διάρκεια της έκθεσης, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Δήμο Κω και την Ένωση Ξενοδόχων Κω, παρουσίαση του νησιού ως ποδηλατικού προορισμού, καθώς οι Ολλανδοί προτιμούν ιδιαίτερα τις διακοπές με ποδήλατο, ενώ ειδικό μενού, εμπνευσμένο από την ιπποκρατική διατροφή, προσφέρθηκε σε δημοσιογράφους, bloggers και εκπροσώπους T.O. που ειδικεύονται στον ποδηλατικό τουρισμό.

Παράλληλα, για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ελληνικού περιπτέρου, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών συμμετείχε στο «Culinary Route» της έκθεσης, προσφέροντας ούζο στους επισκέπτες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ελλάδα βραβεύτηκε ως o προορισμός με τα καλύτερα εστιατόρια από την τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας έτσι την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα.

 

 

Ετικέτες: