Η ΔΕΥΑ Σύρου προχώρησε από χθες το πρωί στην παύση υδροδότησης του Νεωρίου εξαιτίας των υψηλών οφειλών που διατηρεί η διοίκηση προς τη δημοτική επιχείρηση

H ασυνέπεια οδήγησε στη διακοπή υδροδότησης

Η σταθερή οικονομική ασυνέπεια του Νεωρίου απέναντι στη ΔΕΥΑ Σύρου οδήγησε στη διακοπή της υδροδότησης του ναυπηγείου εκ μέρους της δημοτικής επιχείρησης, απόφαση που εφαρμόστηκε από χθες το πρωί, έως ότου η επιχείρηση προβεί στην εξόφληση ενός σημαντικού ποσού, το οποίο και θα επιτρέψει την επανυδροδότησή της.

Αν και ο πολιτικός προϊστάμενος καθώς και διευθυντής της ΔΕΥΑ Σύρου, Δομένικος Σαγκινέτος και Γιώργος Βακόνδιος αντίστοιχα, επέδειξαν απροθυμία τοποθέτησης επί του θέματος στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποίησε η εφημερίδα, ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες επιβεβαίωσαν τη συγκεκριμένη δυσμενή εξέλιξη για την πλευρά του ναυπηγείου.

Τέλος στην καλή θέληση και την ανοχή

Ειδικότερα, η ΔΕΥΑ Σύρου με τη συγκεκριμένη απόφασή της, την οποία είχε γνωστοποιήσει πολλάκις κατά το πρόσφατο παρελθόν μέσω σχετικών ειδοποιητηρίων προς τη διοίκηση, όπως άλλωστε είχε γνωστοποιήσει η “Κοινή Γνώμη” σε άρθρο της στις 22 Φεβρουαρίου, έθεσε τέλος στην “ανοχή” που επιδείκνυε μέχρι προσφάτως, σχετικά με τις οφειλές του Νεωρίου, οι οποίες κυμαίνονται στο ποσό των 600.000 ευρώ.

Παρά την πρόθεση διακοπής της υδροδότησης του Νεωρίου προ ημερών, η οποία εκ νέου είχε καταστεί γνωστή προς τη διοίκηση, ωστόσο, ο λόγος μη εφαρμογής της εν λόγω απόφασης έως και προχθές, οφειλόταν στην ολοκλήρωση των εργασιών της δεξαμενής που είχε στις εγκαταστάσεις του το ναυπηγείο. Πρόκειται για μία κίνηση εκ μέρους της ΔΕΥΑ Σύρου, που ευνοούσε την περαίωση των προγραμματισμένων εργασιών, στην κατεύθυνση της στήριξης των εργαζομένων.

Ωστόσο, η σταθερή πορεία του ναυπηγείου, όχι μόνον να μην προβαίνει στην εξόφληση έστω και μέρους των υψηλών οφειλών του, όσο όμως και να χάνει τις ρυθμίσεις που συμφωνούνται μεταξύ των δύο πλευρών, οδήγησε στην παύση της υδροδότησής του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η επανυδροδότηση των εγκαταστάσεων του Νεωρίου θα είναι εφικτή στην περίπτωση που καταβληθεί ένα αρκετά σημαντικό ποσό και η διοίκηση μπορέσει να ακολουθήσει και να τηρήσει ένα νέο καθεστώς ρύθμισης καταβολής των οφειλόμενων ποσών.

Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό ανεξόφλητο ποσό, που δυσχεραίνει και την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού της δημοτικής επιχείρησης, φαίνεται να αυξάνεται αρκετά, αν συνυπολογίσει κάποιος δε και την ευλόγως κατανοητή στάση “ανοχής” της ΔΕΥΑ Σύρου απέναντι σε απλήρωτους εργαζομένους, οι οποίοι μοιραία δεν μπορούν να εξοφλούν με συνέπεια τους λογαριασμούς τους προς τη δημοτική επιχείρηση, συσσωρεύοντας – δυστυχώς – χρέη.