Στο ναυπηγείο Περάματος με χαμηλή ταχύτητα το Blue Star Patmos

  • Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, 2017 - 00:55

Στο ναυπηγείο του Περάματος θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών επισκευής του Blue Star Patmos, το οποίο δέκα ημέρες μετά το περιστατικό προσάραξής του σε αβαθή στο λιμάνι της Ίου ρυμουλκήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής για τις ναυπηγικές εγκαταστάσεις.

Με χαμηλή ταχύτητα και με τη συνδρομή δύο ρυμουλκών το πλοίο της Blue Star Ferries ξεκίνησε το ταξίδι του, διατηρώντας όπως ήταν αναμενόμενο χαμηλή ταχύτητα εξαιτίας του σοβαρού ρήγματος που υπέστη μετά την προσάραξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλοίο έγιναν πρωτίστως όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία της αποκόλλησής του και κατόπιν, της ρυμούλκησής του, ενώ για το ταξίδι του προς το ναυπηγείο του Περάματος υπήρξε επιπλέον, η απαραίτητη απάντληση καυσίμων.

Εντός του πλοίου είχαν παραμείνει 12 φορτηγά και 21 ΙΧ τα οποία και θα εξέλθουν από το Blue Star Patmos πριν από τη διαδικασία του δεξαμενισμού του.

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο αποκολλήθηκε συνολικά προχθές το απόγευμα με την πολύτιμη συνδρομή και των αρμόδιων Αρχών, ενώ εξ αρχής η ακτοπλοϊκή εταιρεία και η Attica Group μερίμνησαν από κοινού με τη Λιμενική Αρχή Ίου για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας, την άμεση κι ασφαλή εξυπηρέτηση των επιβατών.