Έκθεση World Travel Market 2017

Δυναμική Ελληνική Παρουσία στον Διεθνή Τουρισμό

  • Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2017 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 8 Νοε. 2017 - 7:19

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκθεση World Travel Market (WTM) 2017, η οποία πραγματοποιείται 6-8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως με περισσότερες από 180 χώρες και πάνω από 5.000 εκθέτες. Ξεκίνησε τη λειτουργία της για πρώτη φορά το 1980 με 221 εκθέτες από 40 χώρες και 9.000 εμπορικούς επισκέπτες. Σήμερα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά, αποτελεί ιδανικό πεδίο επαγγελματικών συνεργασιών αλλά και καταγραφής των τάσεων για την τρέχουσα τουριστική χρονιά. Φέτος η Ελλάδα δίνει το «παρών», όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με το περίπτερο του ΕΟΤ αλλά και με τις περιφέρειες και τους επαγγελματίες του κλάδου να παρουσιάζουν τα τουριστικά προϊόντα τους και φυσικά την τοπική γαστρονομία.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν 23 νησιά και συγκεκριμένα Ρόδος, Κως, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Λέρος, Κάρπαθος, Κάσος, Λειψοί και Κάλυμνος από τη Δωδεκάνησο και Μύκονος, Σαντορίνη, Τήνος, Πάρος, Φολέγανδρος, Άνδρος, Κύθνος, Ίος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Αντίπαρος, Μήλος και Αμοργός από τις Κυκλάδες, με τη Σύρο απούσα για ακόμα μία φορά.

Η Μύκονος πρωταγωνίστρια στην Διεθνή έκθεση τουρισμού του Λονδίνου

Με τη Μύκονο να δίνει για ακόμα μία χρονιά δυναμικό παρόν στο κορυφαίο τουριστικό γεγονός, ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς με αφορμή την παρουσία του νησιού στην Έκθεση του Λονδίνου, ανέφερε τα εξής:

"Η Μύκονος πρωταγωνιστεί όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος! Το πιστοποιούν οι κορυφαίοι του είδους και στη φετινή Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου, οι οποίοι κάνουν λόγο για έναν από τους πληρέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Αποτελούμε τον καλύτερο πρεσβευτή της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας στο εξωτερικό.”

Βράβευση του περιπτέρου του ΕΟΤ

Το ανανεωμένο ελληνικό περίπτερο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού κέρδισε το φετινό βραβείο “Best For Business” χάριν στη μοντέρνα και εργονομική αισθητική του.

“Είναι μοντέρνο, με καλό συνδυασμό πεδίου για networking και συνεδριακού χώρου, όπου μπορείτε να καθίσετε και να έχετε μια πιο ιδιωτική συζήτηση", δήλωσε ο διευθυντής Intuitive Design Russell Smith. "Υπάρχει μια καλή διάταξη με χώρο για να κινηθούμε και να πιούμε ένα ποτό αλλά και ξεχωριστοί θάλαμοι με διαχωριστικά που εξακολουθούν να δείχνουν προσιτοί.”

Αύξηση του τουριστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου που συγκεντρώνει την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία.

Η Υπουργός πραγματοποίησε ήδη επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων το 2018, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2016.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το 2017 καταγράφεται νέα διψήφια αύξηση στις αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια. Για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Υπουργός ανέπτυξε την εθνική τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο που υλοποιείται ήδη με επιτυχία.

Παρουσίασε ειδικότερα τους στρατηγικούς στόχους και τις ενέργειες που έχουν γίνει και ισχυροποιούν το διεθνή ρόλο της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Σε συνέχεια της εκλογής της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ελληνικής προεδρίας στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό , το 2018 όπως προανήγγειλε η Υπουργός με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού:

Η Ελλάδα επελέγη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018.

Το 6ο Διεθντές Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία τον Μάρτιο του 2018.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Αθήνα το 2018, ενώ όπως τόνισε η Υπουργός γίνεται προσπάθεια και για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών διοργανώσεων.

Η κα Κουντουρά παρουσίασε επίσης τις επόμενες κινήσεις στη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα, και την μεταποίηση, καθώς και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ψηφιακή εποχή για τον ελληνικό τουρισμό, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται σύντομα να παρουσιαστεί.

Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση επενδύσεων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία στη συνέντευξη τύπου της καταξιωμένης Βρετανίδας συγγραφέα και ηθοποιού κας Joanna Lumley και παρουσιάστριας του ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων Greek Odyssey που είχε προβληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Η κα Lumley μοιράστηκε με πάθος που ενθουσίασε το κοινό τις προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών.

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ και τους ανταποκριτές ξένου Τύπου για τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην βρετανική αγορά.

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: