Π. Ξενοκώστας: Τέλος Μαΐου εξελίξεις για "Βιολαντώ" κι εξυγίανση

Θετικές εξελίξεις αναφορικά με τη λειτουργία του Νεωρίου από την ONEX γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός της, Πάνος Ξενοκώστας σε ενημέρωση που προέβη στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου, στη Σύρο. 

Αναφερόμενος στα δύο βασικά θέματα που "καίνει" κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά και συγκεκριμένα μιλώντας για την ομαλή λειτουργία της δεξαμενής "Βιολαντώ" καθώς και της υπόθεσης εξυγίανσης, ο ίδιος υπογράμμισε πως θα υπάρξουν άμεσα αισιόδοξες εξελίξεις τις οποίες προσδιόρισε για το τέλος Μαΐου. 

Ειδικότερα, ανέφερε πως από σήμερα ξεκινούν οι προετοιμασίες για να μπορέσει να γίνει η ανέλκυση της δεξαμενής, ενώ στις 27 Μαΐου αναμένεται κι εξοπλισμός στο Νεώριο προκειμένου από αρχές Ιουνίου η "Βιολαντώ" να είναι στην κατάλληλη θέση για τη λειτουργία της. 

Εκτός των ανωτέρω, σημείωσε πως σχετικά με την προώθηση της νομικής διαδικασίας για την εξυγίανση του Νεωρίου και τη νέα πορεία του θα υπάρξει σήμερα μία σημαντική τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, για να ρυθμιστούν τελευταία θέματα και το σχέδιο εξυγίανσης την επόμενη εβδομάδα να υπογραφεί από τους εμπλεκόμενους (ΔΣ του ΕΦΚΑ, Τράπεζες, Ταβουλάρη). Ο κ. Ξενοκώστας έκλεισε την τοποθέτησή του, λέγοντας πως τέλος του μήνα "μπαίνουμε στο δικαστήριο".