Έγκριση της δρομολόγησης των δύο ταχύπλοων στη Σύρο

  • Δευτέρα, 18 Ιουνίου, 2018 - 06:16

Ανακοινώθηκαν, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, οι γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2018, για τις δρομολογήσεις πλοίων και τις μετατροπές δρομολογίων, κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις, εγκρίθηκαν και οι δρομολογήσεις των δύο ταχυπλόων σκαφών για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου.

Με τα συγκεκριμένα δρομολόγια επιτυγχάνεται μερικώς η δρομολογιακή κάλυψη του νησιού, τόσο με τα νησιά των ανατολικών Κυκλάδων όσο και με την Κρήτη και η σύνδεση με Ραφήνα.

Συγκεκριμένα, το Ε/Γ-Ο/Γ-Σ/Χ ΝΑΧOS JET θα εκτελεί τη γραμμή Ραφήνα-Σύρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Νάξος, για το οποίο υπήρξε ομόφωνα θετική έγκριση

Το δρομολόγιο μετάβασης από Ραφήνα θα είναι κάθε Παρασκευή και το δρομολόγιο επιστροφής προς Ραφήνα κάθε Κυριακή, για το χρονικό διάστημα από 22 Ιουνίου μέχρι και 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Το E/Γ-Ο/Γ-Σ/Χ ΜΑΣΤΕΡ ΤΖΕΤ, για το χρονικό διάστημα από 14 Ιουνίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2018, θα εκτελεί τις γραμμές α) Ηράκλειο-Θήρα-Μύκονος-Τήνος-Σύρος, β)  Ηράκλειο-Θήρα-Πάρος-Μύκονος, γ) Ρέθυμνο-Θήρα-Πάρος-Μύκονος και δ) Ρέθυμνο-Θήρα-Ίος-Νάξος-Μύκονος-Πάρος.

Εκτός αυτών, στις λοιπές γραμμές των Κυκλάδων, να αναφερθεί ότι ανακαλείται η ανακοίνωση δήλωσης δρομολόγησης του E/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ BLUE POWER από την γραμμή Ραφήνα-Τήνος-Μύκονος-Πάρους-Νάξος-Ίος-Θήρα, από την 1 Ιουνίου 2018.

Επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή και η ανάκληση του δρομολογίου του  

E/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ HSC CAT από τη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Σύρος από τις 25 Μαΐου 2018 και η δρομολόγηση του στη γραμμή Πειραιάς-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος-Φολέγανδρος-Θήρα-Ίος, από την 1η Ιουνίου 2018.

Επίσης έγινε αποδεκτή η ανάκληση του δρομολογίου του E/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, από την 13η Ιουνίου, από τη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ίος-Θήρα.

 

Ετικέτες: