180 χρόνια ζωής της Λέσχης "ΕΛΛΑΣ"

Τη συνεργασία και τη στήριξη της συριανής κοινωνίας στην προσπάθεια της“Λέσχης ΕΛΛΑΣ” να διατηρήσει τις μνήμες του παρελθόντος, τον πολιτισμό και την παράδοση για ένα μέλλον αξιοπρεπές και αντάξιο των ιδεωδών που πρέσβευαν τα ιδρυτικά μέλη της, ζητά το διοικητικό συμβούλιο του επανιδρυθέντος ιστορικού σωματείου της Σύρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο “Ερμής”, ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Παπαγούνας αναφέρθηκε στα 180 χρόνια ζωής του, αλλά και στους στόχους που είχαν τεθεί από τους “γίγαντες” του πνεύματος και του επιχειρείν για την πολύπλευρη ανάπτυξη της Σύρου.

Κατέστησε δε γνωστό ότι μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, το διοικητικό συμβούλιο προέβη σε τροποποίηση του καταστατικού του, σύμφωνα με το οποίο μετονομάστηκε σε Κέντρο Προβολής των Ιδεωδών του Ερμή “ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΣ” Ερμούπολις – Σύρος.

Πρόσθεσε ακόμα ότι για τα ιδεώδη του “Ερμή” έχει αναπτυχθεί διεθνές φόρουμ στο οποίο το Σωματείο έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ενταχθεί, αλλά και να αναπτύξει στενές σχέσεις με εκδηλώσεις στην Ερμούπολη προς όφελος της τουριστικής και ποιοτικής αναβάθμισης του νησιού.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο δικηγόρος Ελευθέριος Κίκιλης ο οποίος αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της μέχρι τα πρώτα σημαντικά βιομηχανικά και επιχειρηματικά επιτεύγματα στο νησί.

Πέρα από τις ιστορικές αναδρομές αλλά και τις αναφορές στις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, αυτό που αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για το Σωματείο είναι να αποδείξει μελλοντικά ότι μέσα από στοχευμένες δράσεις δύναται να φέρει τον πολυπόθητο αέρα “ανάπτυξης” για το νησί, ακολουθώντας τα επιτυχημένα παραδείγματα του παρελθόντος.

Ετικέτες: