Ομιλία του Αντώνη Κατσαλή στο Επιμελητήριο Κυκλάδων για τα “μυστικά” της επιτυχίας

Επί της τύχης

“Τι διαφορετικό κάνουν αυτοί που επιτυγχάνουν τους στόχους τους” ανέλυσε ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων και ειδικός σε θέματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Αντώνης Κατσαλής στο πλαίσιο του ανοιχτού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του θέματος “πώς να αντιμετωπίσουμε την κρίση”, ο κ. Κατσαλής επέστρεψε στο Επιμελητήριο Κυκλάδων για να μεταδώσει αυτή τη φορά ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα, παρουσιάζοντας τα μυστικά της επιτυχίας.

Όπως τόνισε, “ένας άνθρωπος φτάνει στην επιτυχία όταν παίρνει επάνω του την ευθύνη της ζωής του, το παλεύει, το προσπαθεί, έχει επιμονή, πίστη σε αυτό που πάει να κάνει και αρχές και ενεργεί βασιζόμενος τόσο στη λογική όσο και στα όνειρά του”. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι οδηγίες αυτές απευθύνονται σε ανθρώπους που βρίσκονται ήδη μέσα στην αγορά της επιχειρηματικότητας και μπορούν, ακολουθώντας τα σωστά βήματα, να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

“Αστάθμητος παράγοντας η νησιωτικότητα”

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Κυκλάδες στον τομέα της επιχειρηματικότητας, κατέστησε σαφές πως ένας αστάθμητος παράγοντας είναι η νησιωτικότητα, που δυσκολεύει τα νησιά να εξυπηρετηθούν σε διοικητικά θέματα. “Η γραφειοκρατία είναι το κυριότερο πρόβλημα, το οποίο στο νησιωτικό χώρο είναι πιο έντονο, λόγω των μεγάλων αποστάσεων”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έκρινε πως η στασιμότητα που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται κυρίως στη λανθασμένη νοοτροπία των ανθρώπων, που θεωρούν ότι επιχειρηματικότητα είναι μόνο η ενασχόληση με τον τουρισμό. “Αυτό στενεύει σημαντικά τα όρια που μπορεί να βάλει κάποιος στη ζωή του ως επιχειρηματίας” επεσήμανε, προσθέτοντας ότι “ακόμα κι αν προχωρήσουν στον κλάδου του τουρισμού, θα πρέπει να βάλουν τα πράγματα σε μία καλύτερη σειρά, ώστε να στεφθεί η προσπάθειά τους με επιτυχία”.

“Αισιοδοξία και θετική σκέψη”

Επιπλέον, σημείωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η θετική σκέψη ότι όλα μπορούν να γίνουν και πως η υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει σιγά-σιγά. “Δυστυχώς υπάρχει μια ευρύτερη αποθάρρυνση, άλλη λεκτική από τους κοντινούς μας ανθρώπους και άλλη πιο τυπική από τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας, την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουμε”, τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλλον της επιχειρηματικότητας είναι οι νέες τεχνολογίες, η ενέργεια κάθε μορφής και ο τουρισμός, βασικοί άξονες στους οποίους θα πρέπει οι Κυκλάδες να στηριχθούν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης σε επτά νησιά των Κυκλάδων, ο κ. Κατσαλής επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν γενικά επιτυχημένοι άνθρωποι, αλλά άνθρωποι που μπορούν κατά περιόδους και κατά περίπτωση να πετυχαίνουν κάποιο στόχο που βάζουν μπροστά τους. “Αν η επιτυχία σημαίνει ελέγχω την τύχη μου, εμείς γράφουμε την ιστορία μας με αυτά που κάνουμε και που δεν κάνουμε. Δηλαδή, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα στη ζωή μας για όσο καιρό θα πιστεύουμε ότι για να επιτύχουμε, πρέπει κάποιος άλλος να αλλάξει ή κάποιες καταστάσεις να αλλάξουν” σημείωσε, πληροφορώντας ότι υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, που ψάχνουν να βρουν το λόγο που δεν είναι καλά, αντί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περνούν καλά”. Επιπλέον, έκρινε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ταυτόχρονα ευτυχισμένος και επιτυχημένος, αρκεί να σταματάει για λίγο να απολαμβάνει αυτά τα οποία έχει κυνηγήσει και μετά να συνεχίζει και πάλι τον αγώνα του.

Ετικέτες: