Νέο επιχειρηματικό βήμα στο κέντρο της Ερμούπολης από τον Θοδωρή Λειβαδάρα

“Ζάχαρη και αλάτι”

Τα βασικά συστατικά της ίδιας της ζωής, τη ζάχαρη και το αλάτι μετουσίωσαν σε επιχείρηση παραδοσιακών προϊόντων με έμφαση στα ζαχαρώδη, ο Θοδωρής Λειβαδάρας και η οικογένειά του, προσφέροντας με τη σειρά τους επιχειρηματική ζωντάνια στο κέντρο της Ερμούπολης.

Η “Κοινή Γνώμη” συνάντησε τον ίδιο με τον γιο του, Νίκο Λειβαδάρα στην καινούργια επιχείρηση που φέρει το όνομα “ζάχαρη και αλάτι” και η οποία λειτουργεί ήδη πέντε μήνες με αξιοσημείωτη επιτυχία προκειμένου να μιλήσουν για την πρωτοβουλία τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη των δύο προσώπων παρουσιάζεται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Επιχειρηματική πλεύση αντίθετη στην κρίση

Ο κ. Λειβαδάρας με αισιόδοξη ματιά και γνωρίζοντας σε πρώτο πλάνο την επιχειρηματικότητα στο νησί, σημείωσε αρχικά πως η δραστηριοποίησή του στο εμπόριο επί 35 έτη του παρέχει τα εφόδια να τολμήσει να έρθει “αντίθετα στο ρεύμα της κρίσης, να πλεύσει το δικό του “πλοίο” με διαφορετικό τρόπο” όπως χαρακτηριστικά τονίζει και να δημιουργήσει ένα κατάστημα, το οποίο θα περιλαμβάνει “ό,τι καλύτερο και ό,τι ωραιότερο μπορεί να προσφέρει στους συμπολίτες του, αλλά και στους επισκέπτες στο νησί”.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του κόσμου, δημιούργησε με την πολύτιμη συμβολή της συζύγου του αλλά και του γιου του την επιχείρηση “ζάχαρη και αλάτι”.

Αποκάλυψε δε, πως η εν λόγω πρωτοβουλία που έχει λάβει σάρκα και οστά τους τελευταίους μήνες, αποτέλεσε προϊόν πολύχρονης σκέψης ενώ ερεθίσματα για τον υπέροχα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο έλαβε από καταστήματα ανάλογου είδους που συνάντησε σε ταξίδια του στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.

Από χαλβαδόπιτες έως superfoods

Πρόκειται για ένα κατάστημα που μαγεύει εξ αρχής τον καταναλωτή ακόμη και από την φανταστική βιτρίνα του, στην οποία βρίσκονται τοποθετημένα πολλά από τα προϊόντα που διαθέτει η επιχείρηση. Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί στη συνέχεια ο κ. Λειβαδάρας, δύο είναι οι άξονες επάνω στους οποίου κινείται η φιλοσοφία του συγκεκριμένου καταστήματος. Τα ποιοτικά προϊόντα και οι προσιτές τιμές. “Εδώ θα βρει κάποιος ντόπια προϊόντα όπως λουκούμια, χαλβαδόπιτες αλλά και ξηρούς καρπούς από όλη την Ελλάδα, σοκολάτες και γλυκίσματα, βουτήματα και πολλών ειδών κουλούρια αλλά και αποξηραμένα προϊόντα”, τονίζει, προσθέτοντας μάλιστα ότι ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα superfoods (υπερτροφές) αλλά και οι μπάρες που είναι άκρως θρεπτικές.

Η “ζάχαρη και αλάτι” ωστόσο, ανταποκρίνεται ακόμη και στις πιο αυστηρές απαιτήσεις των καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και πρέπει να φροντίζουν για την υγιεινή διατροφή τους. Ενδεικτικά, ο κ. Λειβαδάρας, θα πει, “Έχουμε προϊόντα με stevia όπως κουλουράκια, χαλβά, σοκολάτες αλλά και πολλά άλλα που δεν τα έβρισκαν εύκολα οι καταναλωτές”.

Ουσιαστική προσπάθεια στις απαιτήσεις επισκεπτών

Σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα των γονέων του μίλησε και ο νεαρός Νίκος Λειβαδάρας, εκφράζοντας τη θέση πως ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό βήμα προέρχεται μετά από επεξεργασία του συνόλου των παραγόντων που πρέπει να ληφθούν υπόψιν σε περίοδο κρίσης. “Θεωρώ πως εισερχόμενος κάποιος στο κατάστημά μας εκτός από την καλή και ελκυστική εικόνα που αντικρίζει, κατανοεί ότι παρέχεται ποιότητα στα προϊόντα μας ενώ υπάρχει και ποικιλία” δήλωσε ο Νίκος Λειβαδάρας, επισημαίνοντας την ανάγκη της δημιουργίας και της προσφοράς προς τον κόσμο “διαφορετικών αλλά αξιόλογων πραγμάτων” όπως η επιχείρησή τους, δηλαδή ένα διαφορετικό κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων με έμφαση στα ζαχαρώδη.

Καταλήγοντας, ο ιδιοκτήτης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της νέας επιχείρησης, λέγοντας πως “είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί ο κόσμος μας αγκάλιασε σε αυτό το νέο βήμα”, προσθέτοντας παράλληλα πως, με τη σειρά του θα προσπαθεί συνέχεια να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “όσο και να μας έχει πλήξει όλους η κρίση, η προσπάθεια συνεχίζεται για το καλό του τόπου”.