Βράβευση της Συριανής επιχειρηματία Μαρίας Στεφάνου - Κυριάκου

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HILTON στην Λευκωσία της Κύπρου το 6ο Συνέδριο infocom. Πρόκειται για συνέδριο τεχνολογίας που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στην μεγαλόνησο και προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους της τεχνολογίας και των επιστημών. Στο τέλος του συνεδρίου βραβεύονται οι διακριθέντες του χώρου.

Φέτος μια δική μας κοπέλα μια Συριανή η οποία διαμένει στην Κύπρο βραβεύτηκε και της απονεμήθηκε το βραβείο της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για την Μαρία Στεφάνου Κυριάκου.

Η Μαρία Στεφάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σύρο. Το 1992 παντρεύτηκε στην Κύπρο και μένει μόνιμα στο νησί. Φυσικά η αγάπη της για την Σύρο συνεχίζει ακόμη και σήμερα παραμένει αναύλωτη, επισκέπτεται το νησί μας πολύ συχνά , αναλώνει πολύ χρόνο με τους δικούς της ανθρώπους στην Σύρο και όπως πάντα λέει , στην Σύρο γεμίζουν οι μπαταρίες της και συνεχίζει και το πιο σημαντικό λέει πως το σώμα λείπει η ψυχή είναι πάντα στην Σύρο. Σπούδασε μάρκετινγκ και ασχολείται με το κομμάτι των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Από το 2007 έχει την δική της μικρή επιχείρηση την Α.ΚΥΡΙΑΚΟU telecom, την οποία διοικεί η ίδια και διανέμει επίσημα στην Κυπριακή αγορά προϊόντα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες της, η πορεία αυτών των είκοσι χρόνων, η αποδοχή από την αγορά, η συνεχής μόρφωση και θέληση για αναβάθμιση των υπηρεσιών, έχουν καταστήσει τόσο την ίδια όσο και την εταιρεία της μια πολύ αποδεκτή και αναγνωρίσιμη φιγούρα από την αγορά της Κύπρου και την Τετάρτη που μας πέρασε κλείνοντας είκοσι χρόνια πορείας, ήρθε ως αναγνώριση η τιμή με το βραβείο της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Οι διοργανωτές την προσφώνησαν με το εξής κείμενο:

"Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να απονείμει ένα ειδικό βραβείο. Αν δεν ήταν βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας, θα λεγόταν βραβείο μάχιμης επιχειρηματικότητας. Όσα χρόνια ασχολούμαστε με την αγορά της τεχνολογίας στην Κύπρο υπάρχει ένα άτομο που δίνει διαρκώς το παρών στην πρώτη γραμμή. Δίκαια απονέμουμε λοιπόν το βραβείο γυναίκειας επιχειρηματικότητας στην κα. Μαρία Στεφάνου Κυριάκου μαζί με το σεβασμό μας τιμώντας παράλληλα στο πρόσωπο της όλες τις εργαζόμενες και όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα.

Ακολούθως η ίδια λαμβάνοντας το βραβείο από τα χέρια του Υπουργού Συγκοινωνιών και έργων Κυρίου Μάριου Δημητριάδη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της και ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην γυναίκα ως επιχειρηματία και εργαζόμενη και στους πολλαπλούς ρόλους που καλείτε να διαδραματίσει σε όλη της ζωή και κυρίως στο ρόλο της μάνας κάνοντας μνεία στην δική της μάνα η οποία στάθηκε αρωγός στο να είναι σήμερα αυτό που η ίδια είναι. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της ότι πίσω από κάθε επιτυχημένη γραβάτα βρίσκεται μια δυναμική γυναικεία φιγούρα".

Πολλά συγχαρητήρια τόσο στην ίδια , αλλά και στην οικογένεια της. Η Σύρος για μια ακόμη φορά είναι περήφανη για τα παιδιά της.