Ακτοπλοϊκή προοπτική της Hellenic Seaways για τις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες από την επόμενη χρονιά το Hellenic Wind

Νέο πλοίο ετοιμάζει για την γραμμή των Κυκλάδων από το επόμενο έτος η Hellenic Seaways.

Το πλοίο Hellenic Wind εθεάθη στη Σύρο, όπου επί τρεις ημέρες βρισκόταν δεμένο μπροστά από το τελωνείο, προκαλώντας απορία για την παραμονή του στο νησιά, αλλά και για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης του.

Πρόκειται για πλοίο της Hellenic Seaways, η οποία σε συνεργασία ναύλωσης με την Atlantico Lineς, το έχει δρομολογημένο σε γραμμή του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία στις Αζόρες.

Μία απλούστατη εξήγηση αιτιολογεί την άφιξη του στη Σύρο, την οποία επισκέφθηκε αποκλειστικά και μόνο για ανεφοδιασμό.

Κατόπιν της μεγάλης πυρκαγιάς που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων του Ασπρόπυργου, οι εργαζόμενοι της ΕΛΠΕ έχουν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που δεν επέτρεψε την τροφοδοσία του πλοίου με καύσιμα.

Για τον λόγο αυτό η εταιρεία επέλεξε ο ανεφοδιασμός καυσίμων του πλοίου να γίνει από τις εγκαταστάσεις της SEKAVIN στη Σύρο, προκειμένου να ξεκινήσει για το ταξίδι του για Αζόρες, όπου έχει τρίμηνη ναύλωση.

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της ναυτιλιακής αγοράς επιβεβαιώνουν την δρομολόγηση του συγκεκριμένου πλοίου για το 2016 στη γραμμή των Κυκλάδων.

Το 100 μέτρων μήκους και 17,1 μέτρων πλάτους σκαρί του, χωρητικότητας 800 ατόμων και δυνατότητα ανάπτυξης μέγιστης ταχύτητας έως 38 κόμβους είναι τα στοιχεία ενός αξιόπλοου πλοίου θα προστεθεί στη γραμμή των Κυκλάδων.

Άμεσα επανέρχεται το Highspeed 4 στη γραμμή Κυκλάδες-Ηράκλειο

Πέραν αυτού, όσον αφορά στο Highspeed 5, το οποίο υπέστη μεγάλης έκτασης καταστροφή από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό στις 13 Μαρτίου, έμεινε εκτός της γραμμής που συνέδεε τις Κυκλάδες με το Ηράκλειο Κρήτης.

Αρχικώς η εταιρεία το αντικατέστησε με το μικρότερο του Highspeed 4, το οποίο όμως μόλις στο τρίτο ταξίδι έπαθε βλάβη στη 1 από τις 4 κύριες μηχανές του, κρατώντας το εκτός δρομολογίων.

Καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Highspeed 5 έπληξε το επάνω μέρος του πλοίου, χωρίς να εξαπλωθεί στις μηχανές, οι οποίες είναι άθικτες, έδωσε στην εταιρεία τη δυνατότητα να μεταφέρει την μία μηχανή του πλοίου στο Highspeed 4, προς αντικατάσταση της μηχανής του που έχει υποστεί βλάβη.

Η αντικατάσταση αυτή έχει εχθές, στο Κερατσίνι όπου είναι δεμένο το πλοίο με την προοπτική να επανέλθει άμεσα στη γραμμή Κυκλάδων-Ηρακλείου.

Όσον αφορά στο Highspeed 5, η ζημία που προκάλεσε η πυρκαγιά εκτιμάται στα 15-20 εκ. ευρώ, με την ασφαλιστική εταιρεία πλέον να βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης ναυπηγείου για την επισκευή του.

Ετικέτες: