Άκαρπη ακόμη μια συνάντηση Διοίκησης και Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου

Χωρίς αποτέλεσμα

  • Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2015 - 06:10

Σύσκεψη, προκειμένου να επιχειρηθεί εκ νέου η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν καταλήξει οι σχέσεις των εργαζομένων και της Διοίκησης του ναυπηγείου του Νεωρίου, πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη, 21 Μαΐου.

Από την πλευρά του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, παρευρέθηκαν στη συνάντηση τρία μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου, ενώ από την πλευρά της διοίκησης, παρέστησαν οι κ.κ. Ταβουλάρης, Κοκκάλας και Στεφάνου. Παράλληλα, παρόντες στη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 5 ώρες, ξεκινώντας από τις 09.30 πμ και τελειώνοντας στις 14.30 μμ, ήταν ένας εκπρόσωπος Κλαδικού Σωματείου, ο οποίος ανήκει και στο Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, όπως και ένας εκπρόσωπος από την Ομοσπονδία Μετάλλου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές, για ακόμη μια φορά, να μη βρίσκουν τρόπο να επιτύχουν ένα κοινά αποδεκτό αποτέλεσμα, το οποίο θα φέρει αίσιο τέλος της σύγκρουσης.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Νεωρίου, διεμήνυσε προς τους εργαζομένους, πως δεν υπάρχει ουδεμία δυνατότητα εκ μέρους της, να προσφέρει οποιαδήποτε οικονομική ανταπόδοση στους απεργούς, ενώ προτάθηκε να επιστρέψουν ξανά στην εργασία τους, προκειμένου, από τις δουλειές, οι οποίες ενδεχομένως να προκύψουν για το ναυπηγείο και αφού καλυφθούν οι πληρωμές του Νεωρίου προς το Ελληνικό Δημόσιο, να αποδοθεί, πιθανόν, ένα μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζομένους.

Εύλογα προκύπτει η απορία για το πώς θα έχει τη δυνατότητα η επιχείρηση να ανταπεξέλθει στην καταβολή των δόσεων, βάσει του προγράμματος της ρύθμισης στο οποίο έχει ενταχθεί, όταν δηλώνει ότι δεν έχει καμία οικονομική δυνατότητα, λόγω μη εκτέλεσης εργασιών στο ναυπηγείο.

Εκτός εάν ζητήσει να λάβει κατ’ εξαίρεση, απαλλαγή καταβολής των δόσεων, για όλο το διάστημα που δεν θα εκτελούνται εργασίες στο ναυπηγείο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, γεγονός που δικαιολογεί και έλλειψη εσόδων της επιχείρησης, για να ανταποκριθεί στις οφειλές της έναντι του δημοσίου.

Εκ μέρους του Εργοστασιακού Σωματείου, εκφράστηκε η αγωνία, για το πώς θα υποδεχτεί μια τέτοια πρόταση το σώμα των απεργών εργαζομένων, οι οποίοι, πέραν του ότι έχει παρέλθει πλέον ένας μήνας από την εκκίνηση των απεργιακών κινητοποιήσεων και δεν έχουν λάβει κανένα μισθό, αντιθέτως έχουν απωλέσει τις αποδοχές του τελευταίου μήνα, λόγω της απεργίας.

Με αυτό το δύσκολο φορτίο επανέρχεται στη Σύρο η αντιπροσωπεία του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, η οποία αναμένεται να θέσει υπόψιν των απεργών τη θέση της διοίκησης, προκειμένου να εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις, από πλευράς των εργαζομένων.

Ετικέτες: