Παρουσίαση του "Ελληνικού πρωινού της Μυκόνου"

Δίνουμε χρώμα ελληνικό, στο κατεξοχήν γεύμα των διακοπών, το πρωινό
  • Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 23 Οκτ. 2015 - 7:39

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με την 'Ένωση Ξενοδόχων Μυκόνου διοργανώνει μία εκδήλωση με σκοπό την προώθηση του Ελληνικού Πρωινού στα ξενοδοχεία της Μυκόνου.

Μία σημαντική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Ξ.Ε.Ε. εδώ και μεγάλο διάστημα, δεν μπορεί παρά να προβληθεί σε ένα νησί το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Επιπλέον η κίνηση αυτή αποτελεί μία από τις καλύτερες ευκαιρίες να προβληθούν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και η ελληνική γαστρονομία παγκοσμίως. Η ανάδειξη της τοπικής παραδοσιακής γεύσης και η δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, άλλωστε, συντελεί και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Πέραν αυτού, η προσπάθεια αυτή έχει πολλαπλό χαρακτήρα καθώς μέσα από την εξοικείωση του ξένου με την ελληνική κουζίνα και τις τοπικές γεύσεις προωθούνται και οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

 Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο "Μύκονος Άδωνις" στη Χώρα Μυκόνου, παρόντων σημαντικών παραγόντων του νησιού και με την αρωγή όλων των τοπικών παραγωγών και συλλόγων του νησιού μας.