Δρομολόγια έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας ζητά ο Γ. Λεονταρίτης

Επιστολή, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, σε σχέση με την κατάσταση "ασφυξίας", η οποία έχει προκληθεί από την νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ για τους κατοίκους των νησιών, απέστειλε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε στον Υπουργό τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή επιτρέψτε μου να σας γνωρίσω ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, έχουν "παραλύσει" το νησιωτικό χώρο. Δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι σέβομαι πλήρως το ιερό δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων, το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα διεκδίκησης των αιτημάτων τους και την απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων, σας παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες που απορρέουν από το Νόμο 4256/2014 προκειμένου να δοθεί λύση στην "ομηρία" των νησιωτών.

Η συνεχιζόμενη για τρίτη ημέρα απεργία της Π.Ν.Ο. έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της νησιωτικής μας Περιφέρειας. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση διαπιστώσαμε σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και από την αδυναμία μετακίνησης στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους εγκύων, καρκινοπαθών, χρόνια πασχόντων και εν γένει όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού των νησιών μας. 

Κατόπιν τούτου έχοντας υπόψη το άρθρο 25 του Ν.4256/2014 (ΦΕΚ Α'/92/14.04.2014), που ορίζει εφαρμογή προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας "μετά από την παρέλευση τριών (3) ημερών από τη διακοπή της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όταν προκύπτει επείγουσα κοινωνική ανάγκη ή ανάγκη η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία", θα σας παρακαλούσα θερμά για την εφαρμογή του.»

Ετικέτες: