«Τρίγωνα κάλαντα» με το 4ο Συριανό Panorama

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων εισάγει τους αναγνώστες του το τέταρτο γιορτινό τεύχος του free press περιοδικού «Συριανό Πανόραμα», το οποίο φιλοδοξεί να «αστροντύσει» τις μέρες μας μέχρι την εκπνοή του έτους, με ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις αγαπημένων προσώπων, που «στολίζουν» το λαμπρό δέντρο της Σύρου με τις προσωπικές τους ιστορίες.

Το εξώφυλλο του περιοδικού κοσμεί μία ακόμη φίλη και συνεργάτιδα του Βαγγέλη Περρή στην εκπομπή «This is Spata», η Μαίρη Συνατσάκη. Η παρουσιάστρια του Ant1 φωτογραφήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Σύρου και μίλησε τόσο για τη σχέση της με τα social media και τους άντρες, όσο και για τα ιδιαίτερα αισθήματα που τρέφει για την αρχόντισσα των Κυκλάδων.

«Αγαπάω τη Σύρο, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Για το πόσο λάμπει αρχοντικά το καθαρό της, χωρίς να ντρέπεται για το όποιο λάθος, το όποιο βρώμικό της, αν θες. Δεν προσπαθεί να το καλύψει κάτω από το χαλάκι, αλλά του χαρίζει το μοναδικό αιγαιοπελαγίτικο φως, του αποκαλύπτει την ομορφιά της σαν νησί και το εξαγνίζει, το κάνει κι αυτό καθαρό».

Κατερίνα Μαραγκού και Σμαράγδα Καρύδη

Τη Σύρο των παιδικών χρόνων της, αναπολεί και μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό η ηθοποιός Κατερίνα Μαραγκού. «Η ρίζα της, το DNA της ξεκινά από αυτό τον βράχο του Αιγαίου που μοσχοβολά θυμάρι και αντηχεί απ’ τις μουσικές του Βαμβακάρη».

Για τη σχέση της με τη Σύρο, που ξεκίνησε το 2004, όταν η κολλητή της Ελένη Σκουλά τη φιλοξένησε στο σπίτι της στην Ποσειδωνία, μιλάει η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη. Τα παιδικά του χρόνια όταν ξαμολιόταν στις γειτονιές της Σύρου και έλεγε τα κάλαντα, παίζοντας ακορντεόν, αναπολεί και ο μαιευτήρας Ελπιδοφόρος Δουράτσος, ο οποίος έχει τη χαρά να βιώνει και να συμβάλει σχεδόν καθημερινά στο θαύμα της γέννησης.

Το «διαμάντι» που λέγεται Μουσικός Όμιλος Σύρου

Η μεγάλη ιστορία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, που επί έναν σχεδόν αιώνα, ενώνει το παλιό με το καινούριο, τη γη με τον ουρανό, ξεδιπλώνεται μέσα από ένα μοναδικό αφιέρωμα που αναδεικνύει το «ανεκτίμητο» διαμάντι στην πολιτιστική κοσμηματοθήκη της του νησιού. Για τη συνεργασία του με τον Όμιλο, μιλά ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος.

Στη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από την Παρασκευή των επιτυχημένων κηραλοιφών αλλά και των υπόλοιπων φυσικών προϊόντων της τα οποία διατίθενται σε φαρμακεία εντός αι εκτός Σύρου, αναφέρεται η νεαρή επιχειρηματίας Αργυρένια Παραμάνη, ενώ για την τέχνη της αεροφωτογραφίας που συναρπάσει μικρούς και μεγάλους, μιλά ο Γιώργος Στεφάνου.

Στο περιοδικό φιλοξενούνται επίσης, συνεντεύξεις των Λάμπη Ταγματάρχη, Διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Ιωάννας Σταμούλου, διευθύντριας σύνταξης του περιοδικού Olive, Ρίτα Ουίλς, ιδιοκτήτριας του καταστήματος «Wills & Wills Collection» και Ιλένια Ουίλιαμς, δημοσιογράφου και συνεργάτιδας της Μαίρης Συνατσάκη και του Δημήτρη Ουγγαρέζου στο «This is Spata”.