Κάλεσμα για νέες ιδέες και νέες δράσεις

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, ζητά από τα Σωματεία της αλλά και από κάθε καταλυματία-μέλος, από οποιοδήποτε νησί των Κυκλάδων, να στείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας "omospondiaCyclades@gmail.com" τις ιδέες, τις προτάσεις, τις ανησυχίες αλλά και τα προβλήματά του, που έχουν σχέση με τα τουριστικά καταλύματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων θα μελετήσει όλες τις προτάσεις και θα δρομολογήσει την υλοποίηση όσων μπορούν να εφαρμοστούν, σύμφωνα πάντα με τους καταστατικούς σκοπούς της Ομοσπονδίας.

Σκοποί τής Ομοσπονδίας - όπως αναφέρονται στο καταστατικό της - είναι:

• Η ενιαία εμφάνιση και η κοινή εκπροσώπηση όλων των Κυκλαδίτικων Σωματείων που η πλειοψηφία των μελών τους είναι νόμιμοι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές ενοικιαζομένων δωματίων, διαμερισμάτων, βιλών, κατοικιών και γενικά πάσης φύσης τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ο συντονισμός και η υποβοήθηση τής δράσης τους, για την παροχή κάθε μορφής τουριστικών υπηρεσιών, καλύπτοντας και τον αγροτουρισμό.

• Η συνένωση και ο συντονισμός των δυνάμεων των μελών σε ενιαία συνδικαλιστική δράση.

• Η συνεχής επαφή και γνωριμία των μελών των Σωματείων, για την καλλιέργεια και ανάπτυξη τής τουριστικής ιδέας, τής καλλίτερης οργάνωσης αυτού τού τύπου των τουριστικών επιχειρήσεων και για την δημιουργία κοινωνικών και επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ τους.

• Η μελέτη, προστασία, προώθηση και επίλυση των οικονομικών, ασφαλιστικών, επαγγελματικών και γενικά των συμφερόντων των μελών της.

• Η προάσπιση και η επέκταση τού δικαιώματος για την ενεργό συμμετοχή των επαγγελματιών τού κλάδου, στα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων.

• Η συμβολή στην βελτίωση τής συνδικαλιστικής, ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

• Η συμβολή στη διαφύλαξη και προαγωγή των δημοκρατικών θεσμών τής χώρας.