Hellenic Seaways: Πρόσω ολοταχώς για τη νέα σεζον

  • Παρασκευή, 4 Μαρτίου, 2016 - 06:10

Σε ρυθμούς ανάπτυξης έχει γυρίσει πλέον η HELLENIC SEAWAYS σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την αλλαγή στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εταιρείας, από τις νέες αγορές αλλά και από τις μεγάλης έκτασης εργασίες που πραγματοποιούνται στην πλειοψηφία των πλοίων της.

Έτος αλλαγών

Νέα πλοία, αλλαγές σε ονόματα και χρώματα, νέα δρομολόγια, ανακατασκευές ή μετασκευές σε υπάρχοντα πλοία του στόλου.. Όλα αυτά σηματοδοτούν ένα έτος αλλαγών και αισιοδοξίας όχι μόνο για την HELLENIC SEAWAYS αλλά και για την ακτοπλοϊα γενικότερα. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στα πλοία της εταιρείας όχι μόνο με πληροφορίες αλλά και με εικόνα.

ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ

Μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις τις εταιρείας τα τελευταία χρόνια καθώς το πρώην IONIAN QUEEN ήταν ένα από τα πιο αξιόλογα πλοία της ελληνικής ακτοπλοϊας και οι εκτεταμένες εργασίες που πραγματοποιεί η HELLENIC SEAWAYS στο πλοίο, στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα απέραντο εργοτάξιο είναι αυτή τη στιγμή το πλοίο καθώς μπήκε στη δεξαμενή, τα παλιά χρώματα έχουν αφαιρεθεί και έχει γίνει η προετοιμασία για να υποδεχθεί τα καινούρια του σινιάλα. Έχει υποστεί υδροβολή, εργασίες πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του πλοίου αλλά και στις μηχανές ενώ το πρυμνιό κατάστρωμα θα επιμηκυνθεί  με σκοπό να δημιουργηθεί νέο σαλόνι. Το πλοίο στο τέλος Μαρτίου θα ανέβει ξανά στη δεξαμενή με σκοπό να τοποθετηθούν ξανά οι άξονες που είχαν αφαιρεθεί από το πλοίο στην αρχή των εργασιών.

HELLENIC HIGHSPEED

Αλλαγές και για το monohull ταχύπλοο της εταιρείας καθώς αφού η ναύλωση στις Αζόρες τελείωσε και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τις Κυκλάδες, το πλοίο μετονομάζεται σε HELLENIC HIGHSPEED και το καλοκαίρι του 2016 θα συνδέει τις Κυκλάδες με το λιμάνι της Ραφήνας. Και εδώ έχει αφαιρεθεί το σκούρο μπλέ χρώμα της εταιρείας με σκοπό το πλοίο να αποκτήσει τα ίδια καινούρια σινιάλα με τα υπόλοιπα ταχύπλοα της HELLENIC SEAWAYS και της Cosmote. Εργασίες όμως πραγματοποιούνται και στο εσωτερικό και το γκαράζ του πλοίου ώστε να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τις νέας του γραμμής.

HIGHSPEED 7

Το καλύτερο για πολλούς ταχύπλοο της HELLENIC SEAWAYS, που υπέστει μεγάλης έκτασης ζημιές από της καταστροφική πυρκαγιά πριν από περίπου 1 χρόνο στο Κερατσίνι. Η καταστροφή από το κατάστρωμα του άνω γκαράζ και πάνω, ήταν ολοκληρωτική. Αρχικά πολλοί πίστεψαν πως το Highspeed 5 θα καταλήξει σε κάποιο διαλυτήριο όμως μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο στην Τεργέστη της Ιταλίας όπου και ανακατασκευάζεται υπό την επίβλεψη της "μαμάς" AUSTAL. Με νέο όνομα λοιπόν, το HIGHSPEED 7, θα επιστρέψει το καλοκαίρι στη γραμμή Ηρακλείου - Κυκλάδων.

ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ

Άλλο ένα Ιαπωνικό πλοίο στο στόλο της HELLENIC SEAWAYS με ταράστειες δυνατότητες. Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο μόλο της ΔΕΗ σο Κερατσίνι με σκοπό να πραγματοποιήσει εργασίες μετασκευής. Οι πληροφορίες μιλούν για τοποθέτηση καταπέλτη επιβατών αλλά και για αλλαγές στις καμπίνες του πλοίου, αλλαγές στο πρυμνιό κατάστρωμα με σκοπό τη δημιουργία μεγαλύτερων εξωτερικών χώρων, ίσως και τη δημιουργία νέου σαλονιού.

ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ

Και τα δυο πλοία πραγματοποίησαν τον ετήσιο δεξαμενισμό τους και πριν λίγες ημέρες το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ επέστρεψε στα δρομολόγια του. Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ αφού κατέβηκε από τη δεξαμενή, πραγματοποίησε υδροβολή στη δεξιά μπάντα του, βάφτηκε και είναι έτοιμο να αναλάβει και πάλι υπηρεσία στη γραμμή Λαυρίου - Βορείου Αιγαίου.

HIGHSPEED 4, 6 - FLYING CATs - FLYING DOLPHINs

Ολοκληρωτικές ήταν και οι αλλαγές στα χρώματα όλων των ταχυπλόων της εταιρείας καθώς η αλλαγή του εμπορικού σήματος της COSMOTE, επέφερε αλλαγή και στα χρώματα των πλοίων. Έτσι λοιπόν, τα HIGSHPEED 4 και 6, τα FLYING CAT 1,3,4,5,6 και τα FLYING DOLPHIN 17,18,29 φόρεσαν τα πράσινα - λευκά σινιάλα της HELLENIC SEAWAYS και της COSMOTE.

Φωτογραφίες: Παντελής Φύσσας, Γιώργος Γκιβίσης

Πηγή: Nautilia.gr

Ετικέτες: