Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού Εστιάσεως και Συναφών Επαγγελμάτων Σύρου «Τερψιχόρη»

Εμμονή στην ευτέλεια

Η μικροπρέπεια έδειξε για ακόμα μία φορά το μεγαλειώδες ανάστημα της, μέσω εμπαθών και χαμηλότατου επιπέδου σχολιασμών.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού Εστιάσεως και Συναφών Επαγγελμάτων Σύρου «Τερψιχόρη», βάλλει κατά τοπικών ΜΜΕ και κατά κύριο λόγο της «Κοινής Γνώμης», θέλοντας με τον πλέον ανοίκειο τρόπο να εκφράσει την δυσαρέσκεια του στην κριτική που ασκήθηκε για τις ευτελείς επιλογές προβολής και προώθησης του νησιού, μέσω τηλεσκουπιδιών και εύπεπτων ασμάτων.

Μπορεί στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος, να παρουσιάζεται, μέσω γενικεύσεων, ενάντιος στο σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, όμως επειδή η «Κοινή Γνώμη» και η υπογράφουσα το παρόν κείμενο, υπερθεμάτισε κατά των συγκεκριμένων επιλογών και επειδή αυτή την άποψη την θεωρεί τιμητική ως προς την έκφραση της, κρίνει απαραίτητη και την ανάλογη υπεράσπιση των θέσεων της.

Η άποψη του Συλλόγου

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, παρατίθεται ακέραιο, χωρίς την παραμικρή παραποίηση, όπως εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ.

Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού Εστιάσεως και Συναφών Επαγγελμάτων Σύρου «Τερψιχόρη»

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός μεγάλου οργίου από μερικά τοπικά Μ.Μ.Ε, με πρόσχημα την δήθεν ανησυχία τους για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, μέσω των κινήσεων που γίνονται, αλλά και για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.

Βαφτίζοντας τους εαυτούς τους θεματοφύλακες του νησιού αλλά κυρίως της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (μη έχοντας συμβάλει στο ελάχιστο σε αυτήν την προσπάθεια ανάκαμψης του νησιού), προσπαθούν μέσω ενός φθηνού στυλό και μιας στήλης σε εφημερίδα που τους έχει δοθεί να βγάλουν όσο περισσότερο αρνητικότητα αλλά και να στρώσουν όσα περισσότερα εμπόδια μπορούν σε αυτήν την προσπάθεια.

Δυστυχώς θα πρέπει να τους ενημερώσουμε (μέσω του δελτίου τύπου γιατί σε μαγαζί δεν τους έχουμε δει ποτέ) πως όλοι εμείς οι επιχειρηματίες είδαμε τις τελευταίες ημέρες να ξεκινά μια σεζόν που ίσως να είναι και η καλύτερη των τελευταίων 10 χρόνων.

Είδαμε τις ημέρες του Πάσχα το νησί να κατακλύζεται από κόσμο και τα ταμεία μας επιτέλους να μην είναι άδεια αλλά να σημειώνουμε και μια αύξηση 40% με 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε πως μετά από πολύ καιρό διώξαμε τα φαντάσματα του παρελθόντος (αν και φαίνεται πως έχουν μείνει ακόμα κάποια αποκαΐδια).

Πρέπει να καταλάβετε ότι το νησί μας έχει ανάγκη όλων των ειδών το τουρισμό, όλων των ειδών τα κρουαζιερόπλοια, αλλά πρωτίστως την συμβολή όλων μας ώστε να ανακάμψουμε τουριστικά το ταχύτερο δυνατόν.

Εμείς οι επιχειρηματίες, θα είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και σίγουρα απέναντι σε αυτούς που υποθάλπουν αυτήν, με οποιονδήποτε τρόπο. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος αυτής της σεζόν και τότε θα κοιτάξουμε τη θα πρέπει να διορθώσουμε για ακόμη καλύτερες μέρες για το νησί μας. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται ο τόπος μας περισσότερο δουλειά από όλους και λιγότερο κακοπροαίρετη κριτική και δυσφήμηση από κάποιους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου «Τερψιχόρη»

Η θέση της εφημερίδας

Πρωτίστως, να αναφερθεί ότι πρόκειται για ένα δελτίο τύπου, το οποίο εκδόθηκε χωρίς να έχει συγκληθεί το Δ.Σ. του συλλόγου προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση, αλλά και χωρίς καν τα μέλη του συμβουλίου να λάβουν τη στοιχειώδη ενημέρωση για την εν λόγω κίνηση, όπως και για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του συλλόγου θέλει να μας διαψεύσει επ’ αυτού αναμένουμε την γνωστοποίηση του σχετικού πρακτικού ή έστω την έγγραφη παραδοχή του Δ.Σ., το οποίο χρησιμοποίησε ερήμην του.

Για το εάν έχει την ευχέρεια ανάλογων κινήσεων, που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο προς εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, όπως αυτές του υπαγορεύτηκαν, η αποδοχή ανάλογων ενεργειών πλέον εναπόκειται στην αξιοπρέπεια των μελών του συλλόγου.

Στο πλαίσιο όμως της διατεταγμένης υπηρεσίας την οποία κλήθηκε να εκτελέσει, όχι μόνο δεν επέτυχε τον σκοπό του, αλλά αντιθέτως επέδειξε τόσο χαμηλό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο την κριτική μας, αφού εμφανίστηκε θιασώτης αυτών των επιλογών που εμείς στηλιτεύσαμε.

Όσον αφορά δε στη μικρότητα του, όπως αυτή καταγράφηκε μέσω του σχετικού σχολιασμού του, θα πρέπει να ενημερωθεί πως επιλέγουμε με ποιοτικά κριτήρια τα καταστήματα τα οποία επισκεπτόμαστε.

Οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί και συσχετισμοί που χρησιμοποιήθηκαν, είναι πλέον τόσο ξεπερασμένοι που έχουν χάσει τη δυναμική να πείσουν, πόσο μάλλον όταν εκφράζονται από αγνοούντες τον πολιτικό λόγο, ενώ απορίες δημιουργεί το πώς ένας επαγγελματικός σύλλογος, νομιμοποιείται δεοντολογικά να κάνει δημόσιες πολιτικές τοποθετήσεις.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το κόστος της γραφικής μας ύλης είναι κατά πολύ ανώτερο της φθήνιας του λόγου και των πράξεων του επικριτή μας, όταν είναι αυταπόδεικτη η προσφορά της εφημερίδας στην προσπάθεια ανάκαμψης του τόπου εν αντιθέσει με όσους επιχειρούν να την μεμφθούν, χωρίς όμως να διαθέτουν ούτε στο ελάχιστο ανάλογη δυναμική, δραστηριοποίηση, προσφορά και αποτέλεσμα.

Και φυσικά η επιμονή τους στην ευτέλεια, δεν είναι και το καλύτερο επιχείρημα προόδου.

 

Ετικέτες: