Ανοίγει ο δρόμος προς το Νεώριο για τη δεξαμενή του Π.Ν.

  • Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2016 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 24 Αυγ. 2016 - 18:30
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Με την συμμετοχή του Ομίλου Νεωρίου στον διαγωνισμό του ΓΕΝ για το έργο της δεξαμενής του Πολεμικού Ναυτικού, αναμένεται να δοθεί μία ανάσα στο ναυπηγείο της Σύρου, το οποίο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο.

Η ανακοίνωσή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο μέσω της οποίας γνωστοποιούσε την πρόθεση της για συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία του ΓΕΝ για την πολυαναμενόμενη δεξαμενή, τονώνει τις ελπίδες για μία προσωρινή ανακούφιση, όχι μόνο της επιχείρησης αλλά και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ανοιχτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης εργασιών δεξαμενισμού/επισκευής της πλωτής δεξαμενής Νο 3 του Ν.Κ.

Η αρνητική οικονομική κατάσταση της εταιρείας του Νεωρίου, λόγω των πολλών εκατομμυρίων ληξιπρόθεσμων οφειλών της, πέραν όλων των άλλων προσκομμάτων που δημιούργησε στη λειτουργία του ναυπηγείου, στέρησε και τη δυνατότητα απόκτησης ενημερότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει μία επιχείρηση μέρος σε δημόσιο διαγωνισμό εκτός των άλλων είναι να διαθέτει και ασφαλιστική ενημερότητα, την οποία μπορεί το Νεώριο να μην τη διαθέτει, όμως την διαθέτει η μητρική εταιρεία, η οποία και λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό για το έργο της δεξαμενής του Π.Ν.

Εκ των υστέρων και αφού αναλάβει το έργο, η μητρική εταιρεία μπορεί να αναθέσει την υλοποίηση του σε όποια από τις θυγατρικές της εταιρείες επιθυμεί, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Νεώριο.

Καθώς υπήρξε έντονη φημολογία, η οποία συνόδευσε την ανακοίνωση της είδησης, ότι το έργο της δεξαμενής θα προωθηθεί στην άλλη θυγατρική του Ομίλου, δηλαδή προς το ναυπηγείο της Ελευσίνας, εκ μέρους της διοίκησης του Ομίλου υπήρξε σαφής και κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι αυτό δεν ισχύει και πως η εκτέλεση του έργου θα δοθεί αποκλειστικά στο Νεώριο.

Εντός περίπου ενός μηνός πρόκειται να οδεύσει η δεξαμενή προς τη Σύρο, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου έως το τέλος του χρόνου.

Τώρα πλέον εναπόκειται στην εργασιακή συμπεριφορά που θα επιδείξουν οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου για την συνεπή ολοκλήρωση των εργασιών, ασχέτως των λοιπών εξελίξεων που δρομολογούνται για το Νεώριο.

 

 

 

Ετικέτες: