Τελετή εγκαινίων της νέας ιδιωτικής δομής προσχολικής αγωγής στην περιοχή Κάτω Μάννα (Μάρμαρο) Σύρου

“Πτήση” ολόπλευρης ανάπτυξης με το “Αερόστατο”

Γερά “θεμέλια” ψυχικής και σωματικής ανάπτυξης στα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας επιδιώκει να “οικοδομήσει” το “Αερόστατο”, ως μία νέα ιδιωτική δομή που ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στη Σύρο, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η υπεύθυνη της εν λόγω δομής, Χριστίνα Πρίντεζη μετουσίωσε τις πανεπιστημιακές γνώσεις της από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς και την αγάπη της για τα μικρά παιδιά σε έναν κατάλληλο χώρο φιλοξενίας τους, στον οποίο σχεδιάζονται και προσφέρονται προγράμματα που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους.

Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που έχει λάβει το σύνολο των απαιτούμενων πιστοποιήσεων για τη λειτουργία του, η ίδια μεριμνά για την άψογη εκτέλεση των προγραμμάτων, τόσο του πρωινού τμήματος που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 1,5 έως και 3 ετών, όσο και του τμήματος που εστιάζει στην μουσικοκινητική αγωγή και αφορά σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως και 4 ετών ενώ παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει και η δραστηριότητα “Θεατρομύθια” που είναι εργαστήριο δραματοποίησης παραμυθιού για μεγαλύτερα παιδιά από 7 έως κι 11 ετών με τη συνεργασία της Γεωργίας Ματσούκα.

Η ιδιωτική δομή “Αερόστατο” προσφέρεται για 40 παιδιά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν έναν ασφαλή, ευχάριστο, πολύχρωμο καινούργιο χώρο στην περιοχή του Μάννα, προκειμένου να πάρουν βασικά εφόδια για την ψυχοσωματική ανάπτυξή τους με “εργαλεία” την αγάπη, τη φροντίδα καθώς κι ένα συνεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει παιχνίδι, άσκηση, κατασκευές, μουσική, χορό κ.α..

Μήνυμα επιχειρηματικής τόλμης

Σε λιτές δηλώσεις που κλήθηκε να προβεί προς την εφημερίδα, η νεαρή (μόλις 25 ετών), Χριστίνα Πρίντεζη, μετά την πραγματοποίηση των εγκαινίων της ιδιωτικής δομής το πρωί της Κυριακής, στα οποία παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας σε μία δύσκολη εποχή που η οικονομική κρίση “συνηθίζει” να κάμπτει οποιαδήποτε φιλοδοξία νέα επιχειρηματικής προσπάθειας.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι πράγματι είναι μία δύσκολη εποχή. Θεωρώ όμως, ότι αν θέλεις κάτι πολύ και το αγαπάς πρέπει να ρισκάρεις να το κάνεις επειδή δεν πρέπει να επιτρέπεις στις δυσκολίες να στέκονται εμπόδιο. Πρέπει να ρισκάρουμε, να προσπαθούμε και να κάνουμε νέο βήμα” σχολίασε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα πως, ο χώρος που δημιούργησε, “είναι ένας χώρος που δίνει ερεθίσματα στα παιδιά για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους”. Όπως εξήγησε, “Βασική φιλοσοφία μας είναι πως τα παιδιά πρέπει να έρθουν στο “Αερόστατο” για να πάρουν όλα τα κατάλληλα εφόδια που χρειάζονται ειδικά στην προσχολική ηλικία που είναι η πιο σημαντική ηλικία στη ζωή του ανθρώπου καθώς σε αυτήν διαμορφώνεται ο χαρακτήρας, ώστε να πετάξουν ψηλά με το δικό τους αερόστατο στο μέλλον”.

Αξίζει να υπογραμμισθεί πως, η Χριστίνα Πρίντεζη πέραν του πτυχίου της από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης έχει ολοκληρώσει και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ειδική Εκπαίδευση (Μ.Ed.) στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.aerostato-syros.gr.