Τέλος στην “ομηρία” Κοκκάλα – Στεφάνου στο Νεώριο

Στη νέα γενική συνέλευση που αναμένεται, κατόπιν σύγκλισης του Δ.Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου θα αποφασίστει από τους εργαζόμενους του Νεωρίου αν θα κάνουν ή όχι, αποδεκτή, την πρόταση των μελών της διοίκησης, κκ Κοκκάλα και Στεφάνου, αναφορικά με την καταβολή ελάχιστου μέρους των δεδουλευμένων τους, μετά από τις πολύωρες κι εντονότατες συζητήσεις που υπήρξαν ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του Νεωρίου “κρατήθηκαν” για πολλές ώρες στο χώρο του ναυπηγείου μετά από την ανοικτή σύσκεψη με τους φορείς που προηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, από την οποία δεν εξήχθη κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζομένους, με το Εργοστασιακό Σωματείο να αφήνει εν τέλει τα διευθυντικά στελέχη να αποχωρούν τα ξημερώματα του Σαββάτου από την αίθουσα συσκέψεων.

Παρά τις σημαντικές πιέσεις που ασκήθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων με φόντο τις υψηλές οφειλές του Νεωρίου προς τους ίδιους, ο κ. Κοκκάλας εμμένοντας στην αρχική θέση του και βάσει του ισχυρισμού του, πως δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο. πρότεινε στο Εργοστασιακό, να δεχθεί το ποσό 150.000 ευρώ, ως τη μοναδική οικονομική δυνατότητα της εταιρείας την παρούσα στιγμή.

Όπως κατέστη σαφές, το εν λόγω ποσό θα προέλθει από την προκαταβολή (100.000 ευρώ) πλοιοκτήτριας εταιρείας που θα φέρει προς επισκευή πλοίο της την Παρασκευή, καθώς και από τον εργολάβο, ο οποίος θα δανείσει 50.000 ευρώ στο Νεώριο.

Να σημειωθεί πως, επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της συμμετοχής των εργαζομένων στις διαδικασίες και αποφάσεις κοστολόγησης των εργασιών πλοίων που θα επισκευαστούν στο Νεώριο το προσεχές διάστημα.