Συνάντηση εργασίας με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 6 Οκτ. 2016 - 7:25

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νικόλαος Ξυδάκης, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

Στη συνάντηση εργασίας παρόντες ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Λεονάρδος Ρούσσος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Αλέξανδρος Συλιβάνης, ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Αντώνιος Συρίγος, και στελέχη του Επιμελητηρίου. Πρόκειται για μια διαφορετικού τύπου συνάντηση εργασίας, καθώς παρ’ όλο που σε ένα πρώτο επίπεδο το αντικείμενο του Υπουργείου Εξωτερικών δεν σχετίζεται άμεσα με εκείνο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τελικά ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις και εντοπίστηκαν σημεία κοινού ενδιαφέροντος και περιθώρια συνεργασίας.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Λεονάρδος Ρούσσος, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό πραγματοποίησε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων, υπηρεσιών και υποδομών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και των πολλαπλών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα, όπως ενδεικτικά Φ.Π.Α., ακτοπλοϊκές συνδέσεις, υψηλή φορολογία, υποστελέχωση υπηρεσιών κ.ά.

Ο κ. Ξυδάκης, αφού παρακολούθησε την παρουσίαση, έκανε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τρόπους αξιοποίησης των υποδομών του Επιμελητηρίου. Επιπλέον, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκτυο Aegean Cuisine και τις δράσεις του, και συνεχάρη το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τις διαχρονικές του προσπάθειες να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, τα τοπικά προϊόντα και το γαστρονομικό τουρισμό στο Νομό Κυκλάδων.

Ο Υπουργός δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει με κάθε τρόπο σε ενέργειες του Επιμελητηρίου που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Κυκλάδων, και συμφωνήθηκε από κοινού να διατηρηθεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.