Με τη μαζική συμμετοχή των ενδιαφερομένων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων στο νησί της Κέας

«Η συνέργεια εργαλείο ανάπτυξης»

Την ιδιαίτερη σημασία της δυναμικής παρουσίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Κέα, αλλά και της διοργάνωσης του 9ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων στο νησί, επεσήμαναν, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όσο και ο Δήμαρχος Κέας.

Η 9η συνάντηση των εκπροσώπων του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου των Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε φέτος στην Κέα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο στους συμμετέχοντες συνέδρους, όσο και στους διοργανωτές, κυρίως διότι, εκτός από τα ουσιώδη και σημαντικά συμπεράσματά του, φάνηκε να έχει ιδιαίτερη απήχηση και στον κόσμο, η προσέλευση του οποίου ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Του Συνεδρίου προηγήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, προς τους επιχειρηματίες του νησιού, από πολυμελή αποστολή στελεχών και διοίκησης του φορέα, αλλά και διασύνδεση του νησιού, με το σύστημα τηλεδιάσκεψης του Επιμελητηρίου.

Δικτύωση και ενημέρωση από το Επιμελητήριο

Στην εφημερίδα μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος ανέλυσε τη δράση του φορέα στο νησί της Κέας.

Όπως τόνισε, στην αποστολή του Επιμελητηρίου συμμετείχαν διοικητικά και υπηρεσιακά στελέχη, «που αντιπροσωπεύουν το σύνολο των παροχών του Επιμελητηρίου, όπως στα θέματα εμπορικού και δημοσίου δικαίου, προβολής των ενοικιαζομένων δωματίων και τουριστικών καταλυμάτων, τεχνολογίας ή αναπτυξιακών προγραμμάτων του Επιμελητηρίου», σημειώνοντας, πως «είναι κάτι το οποίο εδώ και πολύ καιρό θέλαμε να κάνουμε, διότι το Επιμελητήριο έχει μεν παρουσία στα μικρά νησιά, αλλά αυτού του είδους και μεγέθους επαφή δεν πραγματοποιείται συχνά».

«Πήραμε την απόφαση και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με το Δήμο Κέας, μας παραχωρήθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων, που διαθέτει ο Δήμος και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες τεχνικής διασύνδεσης της Κέας, με το υπόλοιπο δίκτυο των 8 νησιών, που έχουν μπει στο σύστημα τηλεδιάσκεψης από το 2008, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα τα μέλη μας στην Κέα, να παρακολουθούν τις δράσεις του Επιμελητηρίου, όπως αντίστοιχα και τα άλλα νησιά και να συμμετέχουν», ανέφερε, συμπληρώνοντας, πως με αφορμή τη διασύνδεση της Κέας, πραγματοποιήθηκε την επομένη, εκδήλωση, με μεγάλη προσέλευση μελών, στην οποία «παρουσιάστηκε το πώς το επιμελητήριο μπορεί να είναι χρήσιμο και ωφέλιμο στα μέλη του σε άμεση επικοινωνία, ενώ ακόμη δόθηκε η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί κάποιο μέλος, να γίνουν συναντήσεις ακόμη και σε επίπεδο ατομικό, προκειμένου να εξηγηθεί αυτό με περισσότερη λεπτομέρεια».

Σημειώνεται, πως την προηγούμενη ημέρα είχε προηγηθεί επίσκεψη της ομάδας του Επιμελητηρίου με όλους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι διατηρούν ακόμη ανοιχτά καταστήματα.

«Η επίσκεψη έγινε πιο συγκεκριμένη σε όλους τους παραγωγούς, γιατί θέλω να υπενθυμίσω, ότι οι παραγωγοί μας - και της Κέας - έχουν τη δυνατότητα να προβάλλονται από το Επιμελητήριο, όχι μόνο από το πόρταλ μας, e-kyklades.gr, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με 7.500 επισκέψεις ημερησίως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και με προσωπικά βίντεο του κάθε παραγωγού, που είτε προβάλλεται μέσω του ιστοτόπου μας, είτε το χρησιμοποιεί για εκθέσεις ή οπουδήποτε αλλού θελήσει», υπογράμμισε ο κ. Ρούσσος, εξηγώντας πως στόχος ήταν να αποσαφηνιστεί, «πώς θα μπορέσουμε να τους φανούμε ακόμη πιο χρήσιμοι, σε συνδυασμό με το Aegean Cuisine, αφού αυτοί οι παραγωγοί των Κυκλάδων, είναι οι βασικοί τροφοδότες των προϊόντων του δικτύου εστιατορίων».

Αθρόα προσέλευση και στο Συνέδριο

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, αυτή η αποστολή, ημερομηνιακά ξεκίνησε με αφορμή το 9ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στην Κέα και το οποίο σημείωσε πως «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

«Εκτός από την αθρόα προσέλευση του κόσμου, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου την προηγούμενη ημέρα, για πρώτη φορά σε αυτού του είδους τα συνέδρια, είχαμε μαζική προσέλευση κόσμου. Σε αυτό συνέβαλε, πως στο πρόγραμμα είχαν ενταχθεί δύο κορυφαίες, κατά την άποψή μου, ομιλίες, από πολύ καταξιωμένους ομιλητές, οι οποίοι είναι δοκιμασμένοι, από κατά καιρούς συνεργασίες τους με το Επιμελητήριο», επεσήμανε.

Χαρακτήρισε επίσης την προσέλευση του κοινού συγκινητική, λέγοντας, πως «αρκεί να σας πω πως παρέμενε κόσμος ακόμη και έξω από την αίθουσα, παρά το γεγονός πως η θερμοκρασία περίπου στις 2 το μεσημέρι άγγιζε τους 27 βαθμούς», ενώ έκανε ειδική μνεία για την άψογη συνεργασία του Επιμελητηρίου, του Δήμου Κέας και της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας, η οποία συντέλεσε στην καλή διοργάνωση και διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ο κ. Ρούσσος, αναφέρθηκε επίσης με τα καλύτερα λόγια και για την ενεργό συμμετοχή του Δημάρχου Κέας, κ. Ιωάννη Ευαγγέλου, στις εργασίες του Συνεδρίου, τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος εμπλέκεται τόσο δυναμικά, σε συνδιοργάνωση, αλλά και σε επίπεδο συμμετοχής στις εργασίες, σε τέτοιου είδους Συνέδριο, υπογραμμίζοντας, πως ο κ. Ευαγγέλου ήταν παρών και στην επεξεργασία των θεμάτων, τη διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων και τη διαμόρφωση του ψηφίσματος των συνέδρων, την επομένη του συνεδρίου.

«Συμμετείχε και με σκέψεις και με προτάσεις, αλλά και ως επαγγελματίας του τουρισμού, έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν αυτές οι ημερίδες και για τους κατοίκους ενός μικρού νησιού», σημείωσε, ενώ προχώρησε τις θετικές αναφορές και για τη νέα πρόεδρο της Ένωσης Εμπόρων και Βιοτεχνών Κέας, κ. Κορασίδη, λέγοντας, ότι «είναι ένα νέο άτομο, που εμπλέκεται, έδωσε και την ψυχή της, για να είναι όλα σωστά» και τονίζοντας, πως «χρειαζόμαστε στις κοινωνίες των νησιών μας, άτομα που να προσφέρουν στα κοινά, ειδικά αυτή την περίοδο, που το έχει ανάγκη ο τόπος, μέσα στην ισοπέδωση των πάντων, με αυτή την απαξίωση Συλλόγων και ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά», προσθέτοντας, ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη οργάνωσης, τόσο για την αντιμετώπιση της επερχόμενης και υφιστάμενης λαίλαπας μετρων, όσο και στην αντιμετώπιση των καθημερινών θεμάτων των επαγγελματιών. «Παρ’ ότι οι δυνατότητες, πλέον, είναι λίγες, αν εκλείψουν και αυτές οι οργανωμένες φωνές των Εμπορικών Συλλόγων, των Επιμελητηρίων, των φορέων, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα», κατέληξε.

Ομιλίες και τοποθετήσεις ουσίας

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κέας, κ. Ευαγγέλου, σημείωσε, πως εξαρχής, ο Δήμος δήλωσε τη βούλησή του να συμμετάσχει στη διοργάνωση και να βοηθήσει με όποιο δυνατό τρόπο τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

«Με αυτή τη λογική κι επειδή έτσι έχω μάθει στη ζωή μου, έπρεπε να είμαι παρών όπως ήταν παρών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αυτό θεώρησα χρέος μου», τόνισε, ενώ υποστήριξε, πως έχοντας παρακολουθήσει ακόμη δύο συνέδρια εμπορικών συλλόγων, «κάθε χρόνο, θα πρέπει να υπάρχει και κάτι καλύτερο και πιστεύω, πως αυτό το “κάτι καλύτερο” φέτος επετεύχθη, από την άποψη της ουσίας. Οι συζητήσεις που έγιναν, οι ομιλίες, οι ομιλητές, ήταν αρκετά ουσιώδεις και πολύ υψηλού επιπέδου. Εξ αυτού προκύπτει και ότι τα συμπεράσματα, αλλά και οι προτάσεις προς την πολιτεία και προς τα μέλη των εμπορικών συλλόγων ήταν πολύ συγκεκριμένες και στοχευμένες».

Όπως υπογράμμισε, «πλέον, είναι δική μας φροντίδα, όλα αυτά τα οποία μαζέψαμε ως γνώση και ως προτάσεις, που προήλθαν από τους ίδιους τους συνέδρους, να τα προωθήσουμε, για να πετύχουμε να γίνει κάτι από αυτά που ζητούμε».

«Όλοι μαζί, αποτελούμε μία κινητήρια δύναμη. Όχι μόνο για να διαμαρτυρόμαστε, αλλά κυρίως για να φτιάχνουμε τα πράγματα. Γιατί η συνέργεια αυτή, το πιο σημαντικό που έχει να δώσει είναι η ανάπτυξη. Εκεί εστίασα κι εγώ τις δικές μου τις προτάσεις, αλλά και το δικό μου μήνυμα προς τους συνέδρους, αλλά και προς τα έξω, ότι η συνεργασία και η συνέργεια, είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, έχει μεγάλη δυναμική και δεν είναι μόνο για να ενώνει τις φωνές ως προς αιτήματα και διαμαρτυρίες, αλλά και για να γίνονται από κοινού δράσεις και ενέργειες οι οποίες θα δώσουν ανάπτυξη», επεσήμανε τέλος.