Ανακοίνωση της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου

Συμμετοχή καταλυματιών σε τουριστικές εκθέσεις

  • Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2016 - 14:12

Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου θέλοντας να προωθήσει νέες συνεργασίες για τα μέλη της συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα στις παρακάτω διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Στην 32η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016 ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενόψει της νέας αεροπορικής διασύνδεσης της Σύρου με τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, στο ετήσιο συνέδριο του ITTAA (The Israel Association of Travel Agencies and Consultants)-Έκθεση Τουριστικής Προβολής στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, με αποκορύφωμα την 3η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo στην Αθήνα, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων πραγματοποιήθηκαν B2B Meetings με δώδεκα (12) καταξιωμένους Hosted Buyers επιλέγοντας χώρες οι οποίες ήδη έχουν δυναμική παρουσία στο νησί μας.

Με τους παραπάνω επικοινωνήσαμε τη νέα ιστοσελίδα μας www.visitsyros.com και τη δυνατότητα online κρατήσεων που πλέον παρέχεται από αυτήν, σε συνεργασία με τη Webhotelier, με απώτερο στόχο τη φιλοξενία τους στο νησί μας και την απευθείας επαφή τους με τα μέλη μας για μελλοντική συνεργασία.

Επιπλέον, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την εταιρεία Respond on Demand, η οποία έχει διοργανώσει επιτυχημένες, ενημερωτικές ημερίδες για ξενοδόχους σε πολλά μέρη της Ελλάδας καθώς και events προβολής ξενοδοχείων και τουριστικών προορισμών σε τουριστικούς πράκτορες στη Βουλγαρία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Βιέννη και το Άμστερνταμ.

Για τα events αυτά συνεργάζεται πάντα –όπου υπάρχει- με τα τοπικά γραφεία του ΕΟΤ. Βασική της δραστηριότητα είναι η διοργάνωση στοχευμένων B2B εκδηλώσεων σε οχτώ (8) χώρες κάθε χρόνο, όπου Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού συναντούν πιθανούς αγοραστές (travel agents, tour operators, events’ organizers) σε ένα αμιγώς επαγγελματικό περιβάλλον.

Παράλληλα, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) κ. Παναγιώτη Τοκούζη για τις δυνατότητες της συνεργασίας μας με το κορυφαίο τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων - Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών (Βίλλες) – μικρών ξενώνων και bungalows σε όλη την Ελλάδα.

Το περίπτερο μας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στην Έκθεση 100% Hotel Show στην Αθήνα, συναντηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη της Webhotelier κ. Βίκτωρα Μάτσα τον οποίο καλέσαμε στο νησί μας για μία πιο ευρύτερη συνεργασία και ενημέρωση των μελών μας και των τοπικών φορέων του νησιού.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας Sky Express με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Ιωάννη Γρύλλο και υψηλόβαθμα στελέχη για την συνδιαμόρφωση ενός marketing plan για τον προορισμό της Σύρου με την αρωγή της Marketing Greece στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μέσα από τη συμμετοχή μας στα μεγάλα αυτά τουριστικά γεγονότα, μας δόθηκε η δυνατότητα να προβάλουμε τον προορισμό “Σύρος” και να διεκδικήσουμε συνεργασίες καθώς η Σύρος είναι μοναδικός προορισμός και διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα νησιά.

Ο δρόμος για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στη Σύρο μας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Τον ανεβαίνουμε σεμνά, υπεύθυνα και σταθερά. Το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.