Στο Νεώριο η δεξαμενή του Πολεμικού Ναυτικού

  • Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2016 - 14:55

Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η άφιξη της πλωτής δεξαμενής Νο3 του Πολεμικού Ναυτικού στο Νεώριο, με τέσσερα ρυμουλκά να συνδράμουν για την είσοδό της στο λιμάνι και στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

Πρόκειται για τη δεξαμενή που ανέμεναν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου με σκοπό να εκτελέσουν τις απαραίτητες εργασίες δεξαμενισμού κι επισκευής της, με την άφιξή της σήμερα στη Σύρο να “χαρίζει” μία μικρή και προσωρινή οικονομική ανάσα προς τους ίδιους.

H ανακοίνωση των ΑΝΕΛ Σύρου

Εν τω μεταξύ επί της εξέλιξης εξέδωσαν ανακοίνωση, τα μέλη των ΑΝΕΛ στη Σύρο, στο περιεχόμενο της οποίας σημειώνονται τα ακόλουθα ως δήλωση: “Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Η δεξαμενή του πολεμικού ναυτικού είναι στην Ερμούπολη με διαδικασίες που άλλοτε κρατούσαν 3 χρόνια και τώρα σε ένα εξάμηνο ολοκληρώθηκε με κάθε νομιμότητα ο διαγωνισμός επισκευής της στο ναυπηγείο του Νεωρίου.Ο αυτοδιοικητικός τοποτηρητής και το συνδικαλιστικό στρουμφάκι της Νέας Δημοκρατίας που κινδυνολογούσαν και ψεύδονταν επί μήνες, δημιουργώντας στους εργαζόμενους ανασφάλεια επιδιώκοντας την αποτυχία της προσπάθειας μας, τώρα λοιπόν θα ζητήσουν δημόσια συγνώμη όχι από εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά από τους Συριανούς. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια καλικάντζαροι του παλαιοκομματισμού. Στην Σύρο πολλά αλλάζουν, όπως σε όλες τις Κυκλάδες και δεν το αντέχει η κομματική σας εμπάθεια”.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Το μεσημέρι της Κυριακής, προχώρησε σε ανακοίνωση και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, αυτούσιο το περιεχόμενο της οποίας ακολουθεί: "Με ικανοποίηση καλωσορίζουμε στο νησί μας τη δεξαμενή του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία κατέφτασε σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στο Νεώριο Σύρου, ικανοποιώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ένα εκ των αιτημάτων των εργαζομένων του Ναυπηγείου. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης και τους συναρμόδιους Υπουργούς, οι οποίοι συνέβαλαν στη θετική αυτή εξέλιξη, καθώς η επισκευή της δεξαμενής του Πολεμικού Ναυτικού προσδοκούμε να στηρίξει τη λειτουργία του Ναυπηγείου, βοηθώντας σημαντικά στην καταβολή ενός μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ανακουφίζοντάς τους οικονομικά, ιδιαίτερα ενόψει των Χριστουγέννων. Ο Δήμος μας, από την πρώτη κιόλας στιγμή, στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των εργαζομένων του Νεωρίου, συμμετέχοντας σε συναντήσεις και ασκώντας πιέσεις, σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, οι οποίες στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων".

Δεύτερη ανακοίνωση των ΑΝΕΛ Σύρου το απόγευμα της Κυριακής

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στηρίζει εμπράκτως τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και την Ναυπηγο επισκευαστική Ζώνη.Και για άλλη μια φορά έδωσε ανάσα ζωής σε 300 οικογένειες Η αγάπη και η αγωνία του, για την κατάσταση που βίωναν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου με τις οικογένειες τους τόσους μήνες, δεν έμεινε στην απλή συμπάθεια. Αλλά όπως τους είχε υποσχεθεί η βοήθειά του ήταν άμεση και έμπρακτη, και σήμερα η άφιξη της δεξαμενής του Πολεμικού Ναυτικού στο Ναυπηγείο Νεώριον Σύρου δίνει απάντηση σε όλους τους κακοήθεις που τον κατηγορούσαν και ξεσήκωναν τους εργαζομένους εναντίον του. Είπαν πολλά, πάρα πολλά τον κατηγόρησαν έως εκεί που δεν έφτανε το μπόι τους, σήμερα ''κύριοι'' τι έχετε να πείτε; Η μικροψυχία σας σε όλο της το μεγαλείο, οι απαντήσεις από τον Υπουργό Πάνο Καμμένο θα έρχονται συνέχεια όχι με λόγια αλλά με έργα, όπως κάνει μέχρι σήμερα Κρυφτείτε λοιπόν άλλη μια φόρα σαν τρωκτικά στα λαγούμια σας. Και κάτι ακόμα ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤAI!!!