Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των φορέων για το ζήτημα της υπαίθριας διαφήμισης και των πινακίδων – ταμπελών

Άμεση συμμόρφωση, κανένα πρόστιμο

Την πρόθεσή τους να ακολουθήσουν το πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας και να συμμορφωθούν όσον αφορά στα προβλεπόμενα για την υπαίθρια διαφήμιση, τις πινακίδες και τις ταμπέλες διατύπωσαν οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής, εμπορικής και ναυτιλιακής – τουριστικής κοινότητας της Σύρου, σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά από την καταγγελία πολίτη που προκάλεσε τις προβλεπόμενες ενέργειες από την Εισαγγελική Αρχή προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης σχετικά με τη δική του στάση όσον αφορά στο πώς ελέγχει τη συμμόρφωση των επιχειρηματιών με τη νομοθεσία, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου με τους εκπροσώπους από το χώρο του εμπορικού κόσμου, της εστίασης και των τουριστικών και ναυτιλιακών γραφείων θέλησαν να προβούν σε σχετικές δηλώσεις, καθιστώντας σαφές πως οι ενέργειες εκ μέρους τους έχουν ήδη ξεκινήσει με την απομάκρυνση ταμπελών κυρίως από το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μέλημα της διοίκησης είναι η υπεράσπιση της επιχειρηματικής κοινότητας και σε αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιούνται συζητήσεις με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς και τον Δήμο, αφού ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει με τον μηχανικό του να καταθέσει τον δικό του φάκελο προς έγκριση των πινακίδων της επιχείρησής του, ενώ παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζει τί θα κάνει στο ενδιάμεσο διάστημα που θα απαιτηθεί για την έκδοση των αδειοδοτήσεων. Αναφορικά με το τελευταίο θέμα υπήρξε ένας σημαντικός προβληματισμός, ενώ επιπλέον, ζητήθηκε να προωθηθεί και ο κανονισμός υπαίθριας διαφήμισης από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες κι ο εμπορικός κόσμος πώς θα κινηθούν. Αν και δεν δόθηκαν δημοσίως σαφείς κατευθύνσεις στο σύνολο των ερωτημάτων που εγείρονται από τις τελευταίες εξελίξεις που επέβαλλαν “απότομα” τη συμμόρφωση, ωστόσο, επισημάνθηκαν οι γενικές γραμμές επί των οποίων κινούνται οι επιχειρηματίες και το Επιμελητήριο. Τέλος, υπήρξε από την πλευρά τους, κατηγορηματική στάση ως προς το ότι δε θα δεχθούν την επιβολή κανενός προστίμου.

Συνολικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σχετικές τοποθετήσεις και απαντήσεις των εκπροσώπων στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.