Σε Volcan De Teno μετονόμασε η ισπανική Naviera Armas το ταχύπλοο catamaran που αγόρασε πρόσφατα από τη δική μας Hellenic Seaways, Highspeed 6

Volcan De Teno: Το νέο όνομα του Highspeed 6

  • Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 3 Ιαν. 2017 - 7:26

Σε VOLCAN DE TENO μετονόμασε η ισπανική Naviera Armas το ταχύπλοο catamaran που αγόρασε πρόσφατα από τη δική μας Hellenic Seaways, HIGHSPEED 6. Η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί την άμεση αντίδραση της μεγάλης ισπανικής εταιρείας από το λιμάνι του Motril, στη δρομολόγηση του εντυπωσιακού ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ (16.500gt/2007)από την ανταγωνίστρια Baleària. Γεγονός, που μαρτυρά ότι η “σύγκρουση” μεταξύ των δυο εταιρειών –για την εδραίωση της κυριαρχίας τους στην περιοχή-  αναμένεται σφοδρή! Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα οι διεργασίες στις γραμμές της δυτικής Μεσογείου είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

Το VOLCAN DE TENO αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Motril μέσα στο πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου και θα εγγραφεί στο νηολόγιο της Santa Cruz de Tenerife. Αρχικά αναμένεται να δρομολογηθεί στις γραμμές Motril (Ισπανία)-Nador (Μαρόκο) και Motril–Alhucemas (ισπανικά νησιά ανοιχτά του Μαρόκου), αντικαθιστώντας προσωρινά – λόγω των ετήσιων ακινησιών- τα cruise ferries VOLCAN DE TEIDE (29.514gt/2011), VOLCAN DE TIMANFAYA (17.343gt/2005) και VOLCAN DE TINAMAR (29.514gt/2011).

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ακόμη ποιος θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει το μεγάλο ταχύπλοο, μετά την επιστροφή των ανωτέρω πλοίων στις αρχικές τους γραμμές. Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι μεγάλες δυνατότητες του δίνουν χώρο για να δραστηριοποιηθεί είτε στη γραμμή από Motril και Almería προς Melilla, είτε στις εγχώριες γραμμές όπως Santa Cruz de Tenerife–Las Palmas de Gran Canaria και Morrojable–Las Palmas, είτε ακόμη και σε νέους προορισμούς στις Βαλεαρίδες νήσους, “παρέα” όμως με κάποιο συμβατικό επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο της ισπανικής εταιρείας.

Το VOLCAN DE TENO έχει χωρητικότητα 6.360gt (710dwt), μήκος 96 μέτρα, πλάτος 26,60 μέτρα και βύθισμα 4 μέτρα. Μεταφέρει 966 επιβάτες και 260 Ι.Χ.. Διαθέτει 4 κύριες μηχανές Ruston 20RK270 συνολικής ισχύος 28.000 kW και αναπτύσσει ταχύτητα 40 κόμβων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε το όνομά του από την οροσειρά του Teno, που βρίσκεται στο ΒΔ άκρη της Τενερίφης.

Πηγή

 

Ετικέτες: