Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων

  • Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 4 Ιαν. 2017 - 19:00

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ξεκινούν και οι χειμερινές εκπτώσεις, με τις οποίες, ευελπιστούν οι έμποροι να αυξήσουν τους τζίρους των καταστημάτων τους, καθώς η εορταστική περίοδος δεν απέφερε ικανοποιητικά εισπρακτικά αποτελέσματα.

Από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η περίοδος των πρώτων χειμερινών εκπτώσεων, ενώ οι επόμενες χειμερινές εκπτώσεις θα είναι στο τέλος του έτους, το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη και συγκεκριμένα από Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ως Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2017.

Για μία ακόμα φορά επισημαίνεται η υποχρέωση των εμπόρων να είναι ακριβείς στην αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης στις διάφορες κατηγορίες προϊόντων, ενώ σημαντική κρίνεται και το εάν η έκπτωση είναι αληθής σε σχέση με την πραγματική αξία, προκειμένου, σε πιθανό έλεγχο, να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων.

Στην περίοδο των εκπτώσεων προβλέπουν πλέον οι έμποροι, μετά τους μειωμένους τζίρους του Δεκεμβρίου, που έπεσαν κάτω από τον στόχο των 4 δις ευρώ, όταν το 2015 ήταν στα 4,1 δις ευρώ, βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η πτώση που καταγράφηκε στους τζίρους των καταστημάτων οφείλεται, κατά τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, στην πληθώρα φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογουμένων, που έπρεπε να καλυφθούν έως το τέλος του έτους, που ο  πρόεδρος της Βασίλης Κορκίδης, χαρακτηρίζει ως «υπέρμετρες και υπέρογκες υποχρεώσεις», συμπληρώνοντας «Όλα όσα δηλαδή, συνιστούν παράγοντες περιορισμού της καταναλωτικής δαπάνης και απομύζησης δυνητικών πόρων που θα κατευθύνονταν στην πραγματική οικονομία».

Σύμφωνα με τα όσα ο κ. Κορκίδης δήλωσε «Οι διαρκείς και απρόσμενες απαιτήσεις που εγείρουν σε τακτική βάση οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, κρατώντας ανοικτή την 2η αξιολόγηση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, πέραν του εκνευρισμού που προκαλούν στην αγορά, συντελούν ταυτόχρονα στη διαμόρφωση κλίματος αβεβαιότητας, αδυναμίας προγραμματισμού και συνεχούς αναβλητικότητας. Ο διαρκώς μειούμενος εορταστικός τζίρος των τελευταίων ετών αποτυπώνει τις ολοένα και δυσχερέστερες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η υιοθέτηση προτάσεων που έχουν κατατεθεί από πλευράς παραγωγικών φορέων, οι οποίες διαθέτουν τόσο την απαιτούμενη εμπειρία όσο και την επιστημονική τεκμηρίωση, αποτελεί την πλέον ρεαλιστική λύση για άρση του αδιεξόδου και επιστροφή στη κανονικότητα. Ευελπιστώ η έλευση του νέου έτους, να φέρει επιτέλους εφαρμογή μέτρων που θα προσιδιάζουν στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, επιλύοντας χρονίζουσες αδυναμίες και παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, ώστε να επιφέρουν την αναγκαία αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης και κατά συνέπεια του τζίρου των επιχειρήσεων σε βιώσιμα επίπεδα. Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου εμπόρους, καλή χρονιά, με περισσότερες πωλήσεις και λιγότερους φόρους».

 

 

Ετικέτες: