Ιδιαιτέρως θετική η σύναψη συνεργασίας μεταξύ της Sky Express και της αεροπορικής εταιρείας Germania, για την προσφορά πτήσεων με κοινό κωδικό συνδέοντας τα νησιά με δύο Γερμανικά αεροδρόμια

Συνεργασία που πυροδοτεί εξελίξεις

Ευκαιρίες στοχευμένης προώθησης, καθώς και βελτίωσης του επιπέδου του εισερχόμενου τουρισμού αναδεικνύει η νέα συνεργασία της Sky Express, με τη μεγάλη αεροπορική εταιρεία Germania, που έχει έδρα τη Γερμανία και εξυπηρετεί επιβάτες σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη, χαρακτηρίζεται από τη νησιωτική αγορά, η σύναψη συνεργασίας, μεταξύ της Sky Express, που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί αρκετούς προορισμούς των Κυκλάδων, όπως η Σύρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος και η Μήλος, με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania, στο πλαίσιο της οποίας, οι επιβάτες της Germania, θα έχουν τη δυνατότητα, με την έκδοση ενός μόνο κωδικού, να ταξιδέψουν από τα αεροδρόμια της Βρέμης και της Νυρεμβέργης, προς τους προορισμούς που εξυπηρετεί η Sky Express, στη νησιωτική Ελλάδα, με την παρεμβολή μίας ολιγόωρης παραμονής στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Αντίστοιχα, οι επιβάτες της Sky Express από τη νησιωτική χώρα, θα έχουν τη δυνατότητα με έναν κωδικό και ανταπόκριση από το αεροδρόμιο Αθηνών, να μεταβούν στα δύο αυτά αεροδρόμια της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της Sky Express, Νίκη Καραγκουλέ – Καραγεώργου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Germania, για τη σύναψη της συμφωνίας, η συνεργασία των δύο εταιρειών προκύπτει από τη γενικότερη στρατηγική της Sky για την ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά και του δικτύου. Όπως σημείωσε, οι πτήσεις κοινού κωδικού δίνουν την ευκαιρία στους επιβάτες από την Γερμανία, μέσω εξατομικευμένων πακέτων να απολαύσουν τις διακοπές τους στα νησιά, ενισχύοντας σημαντικά τον τουρισμό στους προορισμούς τους οποίους εξυπηρετεί η ελληνική εταιρεία.

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της Germania, Κάρστεν Μπαλκε, τόνισε, ότι οι δύο εταιρείες με την προσφορά πτήσεων με κοινό κωδικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους, καθώς οι επιβάτες της γερμανικής εταιρείας, ήδη απολάμβαναν υπηρεσίες προς την Αθήνα, ενώ τώρα δίνονται ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

Πλαίσιο ενίσχυσης τοπικών κοινωνιών

Κατόπιν της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας, η διευθύνουσα σύμβουλος της Sky Express ενημέρωσε, σχετικά, τους δημάρχους των νησιών, στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία, σημειώνοντας τα εξής:

“Βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, τόσο για την εταιρεία μας, όσο και για τον τόπο σας. Χθες, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania, προκειμένου οι δύο εταιρείες να ενώσουν το δίκτυο τους, προσφέροντας πτήσεις με κοινό κωδικό (code share agreement).

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι επιβάτες από Γερμανία, αποκτούν απευθείας πρόσβαση με το όμορφο νησί σας, το οποίο θα μπορούν πλέον να επιλέξουν πολύ πιο εύκολα μέσω εξατομικευμένων πακέτων για τις διακοπές τους, γεγονός που αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στον τουρισμό σας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Germania θα προσθέσει νέες πτήσεις από τις 4 Μαΐου 2017 από Βρέμη και από 12 Ιουνίου 2017 από Νυρεμβέργη προς την Αθήνα, προκειμένου οι επιβάτες της να μπορούν να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά μέσω της Sky Express.

Αντίστοιχα, επιβάτες από το νησί σας μπορούν να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία, κλείνοντας το εισιτήριό τους στη Sky Express.

Η προσφορά πτήσεων με κοινό κωδικό θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ αναμένεται να επεκταθεί με την προσθήκη επιπλέον αεροδρομίων στη Γερμανία, πέραν των προαναφερθέντων, ώστε να μπορούν ακόμα περισσότεροι τουρίστες να επισκεφτούν τον τόπο σας.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες εξυπηρετούμε με συνέπεια, προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες”.

Ευεργετική εξέλιξη στη στοχευμένη προώθηση

Τη σημασία της επιχειρηματικής κίνησης της Sky Express, ειδικότερα για τα νησιά, τα οποία δε διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια, τόνισε, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργος Μαραγκός.

Όπως επεσήμανε, η συνεργασία αυτή “θα δώσει μία πολύ σημαντική ευκαιρία σε τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας”, καθώς η μεγάλη γερμανική εταιρεία “είναι αξιόπιστη, είναι μεγάλη αεροπορική της Γερμανίας, με δραστηριοποίηση στο χώρο άνω των 30 ετών, η οποία διαθέτει σύγχρονα αεροσκάφη, τύπου AirBus και Boeing και μάλιστα, δεν πρόκειται για εταιρεία “low cost”, αλλά, σύμφωνα και με την ενημέρωση από την κ. Καραγκουλέ, απευθύνεται σε επιβάτες ανώτερης εισοδηματικής στάθμης, ενώ διαθέτει παροχές κατά την πτήση”, αναφερόμενος σε υπηρεσίες in flight της Germania, όπως δωρεάν γεύμα, αναψυκτικά, περιοδικά κλπ.

Μάλιστα, η σύνδεση των προορισμών που εξυπηρετεί η Sky Express, αναμένεται να διευρυνθεί, ανάλογα με τη ζήτηση των θέσεων και σε περισσότερα αεροδρόμια της Γερμανίας, πέραν της Βρέμης και της Νυρεμβέργης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, θα εξεταστεί η δυνατότητα των προορισμών, εν προκειμένω και της Σύρου, ώστε να εκμεταλλευτούν τα κανάλια marketing, επικοινωνίας και προώθησης της Sky Express, για την προώθησή τους στη γερμανική αγορά. “Το βασικό είναι, ότι για εμάς, με βάση το Marketing Plan που εκπονήθηκε και εφαρμόζουμε, η γερμανική αγορά είναι ένας στόχος, που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ”, ανέφερε, σημειώνοντας τις ήδη δρομολογημένες στοχευμένες προωθητικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η φιλοξενία των Γερμανών ολυμπιονικών, η παρουσία σε γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα κλπ.

“Η αλήθεια είναι, ότι πλέον μπορούν να δημιουργηθούν συνέργειες. Εμείς αναπροσαρμόζουμε, με βάση τις πρόσφατες νέες και πολύ ευχάριστες εξελίξεις, την προωθητική μας καμπάνια στο εξωτερικό, στοχεύοντας ακόμη πιο έντονα στη γερμανική αγορά, αξιοποιώντας πλέον και τα κανάλια επικοινωνίας, τόσο της Sky Express, όσο και της Germania”, υποστήριξε ο κ. Μαραγκός, καθώς υπάρχει πλέον κοινό “πελατολόγιο” για όλους, που είναι οι επιβάτες των αεροπλάνων και δυνητικοί τουρίστες στο νησί μας.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε, πως, ειδικότερα για τη Σύρο, η “επικοινωνία” με τη Γερμανία για 12 μήνες το χρόνο, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετική, καθώς το νησί μπορεί να υποστηρίξει και παράλληλα να αναπτύξει περαιτέρω τουριστικές υπηρεσίες, όχι μόνο για την θερινή περίοδο, αλλά και για τις τέσσερις εποχές, προσελκύοντας επισκέπτες από τη συγκεκριμένη αγορά.

Τέλος, ο κ. Μαραγκός τόνισε, ότι “αυτή η συνεργασία, θεωρώ, πως, τόσο για τη Sky Express, όσο και για άλλες εταιρείες, που επιχειρούν στη χώρα μας, ανοίγει το δρόμο για συνεργασία και με άλλες εταιρείες, όχι μόνο γερμανικές, αλλά και παγκοσμίου βεληνεκούς”, λόγω της ελκυστικότητας των ελληνικών προορισμών.