Κυκλαδίτικες γεύσεις στο "Χωριό των Παραγωγών"

  • Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:21

Με μεγάλη επιτυχία και με την υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση 12 παραγωγών των Κυκλάδων μέσω της δράσης "Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω" της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Μυκόνου ΚΔΕΠΠΑΜ.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αγοράς παραγωγών χωρίς μεσάζοντες "Χωριό Παραγωγών" του δήμου Βύρωνα, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.
Ο κόσμος γνώρισε και εκτίμησε τα προϊόντα μέσα από γευστικές δοκιμές και μαγειρέματα.

Ο Δήμος Μυκόνου μέσω της δημοτικής του επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ, εντάσσει πλέον τη δράση της "Εν ΠΛΩ" και στο πλαίσιο "Νότιο Αιγαίο Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019", εμμένοντας στις αρχικές της απόψεις για στήριξη και προβολή των Μυκονιάτικων και Κυκλαδίτικων προϊόντων κατά κύριο λόγο στους Έλληνες και έπειτα και στους τουρίστες/επισκέπτες των νησιών.

Τα μυκονιάτικα και κυκλαδίτικα προϊόντα πρέπει να περάσουν στην καθημερινή μας διατροφή και γι αυτό το λόγο πρέπει να προβάλλονται απευθείας στον καθημερινό καταναλωτή και όχι μόνο σε κλειστές αίθουσες ή ομάδες γευσιγνωσίας (ο καλός μάγειρας ψάχνει και βρίσκει).

Έτσι λοιπόν η δημοτική επιχείρηση με τις γαστρονομικές δράσεις που οργανώνει, κινείται πλέον όχι μόνο στις ακτοπλοϊκές γραμμές -δράσεις που συνεχώς  επεκτείνονται- αλλά και στην ξηρά, ξεσηκώνοντας τους παραγωγούς να συμμετέχουν σε παρουσιάσεις των προϊόντων τους σε επιλεγμένα σημεία στην πρωτεύουσα. Είναι πράγματι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου, η στήριξη προς τον εκάστοτε καταστηματάρχη και προς τους παραγωγούς.
Η ΚΔΕΠΠΑΜ ευχαριστεί τους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη τους, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυρίκη για την πρόσκληση και όλους όσοι τους τίμησαν.