Βραβεία ελληνικής κουζίνας για το 2017

Οι “Χρυσοί Σκούφοι” του Ν. Αιγαίου

  • Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 15 Φεβ. 2017 - 7:29

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13/2 οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide. Στην κορυφή της λίστας των βραβευμένων εστιατορίων συνεχίζουν να συγκατοικούν για τρίτη χρονιά το “Etrusco” του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα και το “Funky Gourmet” του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη στην Αθήνα που έκοψαν το νήμα πρώτοι στο σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, ενώ για πρώτη φορά στην 24χρονη ιστορία του θεσμού απονεμήθηκε Βραβείο Κοινού, στο “Pelagos Seaside Restaurant” στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας.

Την τελετή παρουσίασαν με κέφι ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος και τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής, που τόνισαν σε δηλώσεις τους το ειδικό βάρος της 24χρονης ιστορίας του θεσμού των Χρυσών Σκούφων στην ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας και του γαστρονομικού τουρισμού, σημαντικού παράγοντα για την οικονομία της χώρας.

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις, οι 280 προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας από τον ταλαντούχο σεφ Isaac Mchale, έναν από τους πιο ταλαντούχους σεφ της σύγχρονης βρετανικής γαστρονομικής σκηνής, με το εστιατόριο του «The Clove Club», στο Λονδίνο, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, να βρίσκεται στην 26η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2017. (xrysoiskoufoi.gr)

Ποιοι βραβεύθηκαν με χρυσό σκούφο
Bill & Coo, στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Μυκόνου, με βαθμολογία 15,5/20
Κουκούμαβλος, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20
Lycabettus Restaurant, στο ξενοδοχείο Andronis Luxury Suites της Σαντορίνης, με βαθμολογία 15/20
Matsuhisa Mykonos, στο ξενοδοχείο Belvedere της Μυκόνου, με βαθμολογία 15/20
Santoro, στο ξενοδοχείο Grace Santorini της Σαντορίνης, με βαθμολογία 15/20
Σελήνη, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20

Βραβεία Ελληνικής κουζίνας στο Ν. Αιγαίο
Kenshō Restaurant, στο ξενοδοχείο Kenshō Boutique Hotel & Suites της Μυκόνου, με βαθμολογία 14,5/20
Το Κόκκινο Ποδήλατο, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 14,5/20
Μαυρίκος, στη Ρόδο, με βαθμολογία 14,5/20
Mylos, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 14,5/20

 

Ετικέτες: