Σχετικά με τη δημιουργία πολυκαταστήματος στο νησί - Αυτούσια η επιστολή των μελών του

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: Συμπαραστέκεται στον εμπορικό κόσμο της Τήνου

  • Τρίτη, 4 Απριλίου, 2017 - 10:10

Ενημερωθήκαμε για τις αντιδράσεις του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία Υπεραγοράς Τροφίμων ελληνικής αλυσίδας SYNKA στο νησί καθώς και για την επιστολή της Ε.Σ.Σ.Ε.
Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κατανοεί και συμμερίζεται τις επιφυλάξεις, και τις ανησυχίες του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου.
Θέλουμε να επιβραβεύσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ. Τήνου για την άρνηση και αντίδρασή τους ως προς στην αδειοδότηση του πολυκαταστήματος στο νησί τους αλλά και για την αντίσταση που καταβάλουν ώστε να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα των πολυκαταστημάτων που έρχεται στα νησιά μας στηρίζοντας τους τοπικούς επαγγελματίες που δίνουν καθημερινή μάχη να κρατηθούν όρθιοι.
Ο Νόμος εξάλλου είναι σαφής. Επιχειρήσεις οι οποίες θα αιτούνται την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων του τύπου Υπεραγορών , όσον αφορά τα νησιά των Κυκλάδων εκτός τo Νησί της Σύρου , περιορίζονται στα 200τ.μ. , ενώ τόσο οι δομές οι οποίες απαιτούνται (χωροταξία , ρυμοτόμηση και παραδοσιακοί οικισμοί) , όσο και τα πληθυσμιακά κριτήρια δεν υφίστανται .
Τα ανωτέρω άλλωστε αναφέρει και το Τριτοβάθμιο όργανό μας στην επιστολή που σας έστειλε ,το οποίο θα ήταν ωφελιμότερο να ζητά την συγκατάθεση του εκάστοτε τοπικού Εμπορικού Συλλόγου που εκπροσωπεί και υφίσταται του προβλήματος.
Είμαστε υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης αλλά πάντα στα πλαίσια της Νομιμότητας και της Νησιωτικότητας.
Τέλος, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου στηρίζει κάθε Κυκλαδίτη που αντιστέκεται στα πολυκαταστήματα.