Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Η ΠΝΑι στηρίζει αποφασιστικά το Aegean Cuisine

  • Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017 - 14:22

Στην περίοδο κατά την οποία η περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου των νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, έχοντας επιτύχει την σύνδεσή του και με το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου και μετά την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΠΤΑ) Νοτίου Αιγαίου, έρχεται να στηρίξει το Δίκτυο Aegean Cuisine, που έχει δημιουργηθεί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με απόφασή του αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της Επιθεώρησης και Πιστοποίησης εστιατορίων – μελών του Δικτύου Aegean Cuisine. Συγκεκριμένα, το ΠΤΑ αναθέτει στην Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Δ.ΕΤ.Α.Π., του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στα Δωδεκάνησα και στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ΕΤ.Α.Π. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στις Κυκλάδες.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Όταν πριν από χρόνια ονειρεύτηκα και σχεδίασα το Δίκτυο Aegean Cuisine, δεσμεύτηκα ταυτόχρονα ότι θα το στηρίξω σε όλη μου την πορεία και από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έρχεται με απόφασή του να στηρίξει τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ως διαχειριστές των αντίστοιχων δικτύων, με τρόπο ώστε να ωριμάσουν το έργο και να το φέρουν την κουζίνα των νησιών μας στην υψηλότερη θέση που της αξίζει. Στην κορυφή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας, περήφανα δίπλα στον τίτλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέκτησε, της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, υπηρετώντας τον τεράστιο και ανεξάντλητο πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου».