Ο πρόεδρος του Ομίλου Νεώριο, Ν. Ταβουλάρης δηλώνει ότι υπέγραψε για την πώληση του ναυπηγείου

Έμπρακτα και ενυπόγραφα η πώληση του Νεωρίου

Στην προσπάθεια πώλησης του ναυπηγείου του Νεωρίου, την δική του άποψη καταθέτει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Ομίλου Νεώριο, Νίκος Ταβουλάρης, καθώς επανειλημμένως έχει ειπωθεί ότι παρακωλύει τη διαδικασία.

Καθώς ζητούμενο αποτελεί η άμεση επίλυση της χρονίζουσας υπόθεσης του Νεωρίου, την στιγμή που ήδη έχει τεθεί σε μία τροχιά επαφών, συζητήσεων και σχετικών ανακοινώσεων η πώληση του, πολλές φορές επικοινωνήθηκε η άποψη ότι υπάρχει προσπάθεια πρόκλησης κωλυσιεργίας εκ μέρους του κ. Ταβουλάρη, ο οποίος τελικά δεν επιθυμεί την πώληση της επιχείρησης.

Όταν του τέθηκε το σχετικό ερώτημα, σχετικά με τα όσα δημοσίως έχουν υποστηριχτεί για τον ρόλο του στο ζήτημα της πώλησης του ναυπηγείου, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης του ναυπηγείου, ο ίδιος σχολίασε ότι «Τον τελευταίο καιρό έχουμε σαν εταιρεία και εγώ προσωπικά γίνει στόχος μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης με ψεύδη διανθισμένα με χυδαίες ύβρεις.

Τα επιτεύγματα μας κατά τα 24 χρόνια παρουσίας μας στο Νεώριο και η συμβολή μας στην οικονομία του νησιού φαίνεται ότι διάφοροι συνδικαλιστές τα αγνοούν ή προσποιούνται ότι τα αγνοούν. Δυστυχώς όμως και υπεύθυνοι παράγοντες του νησιού δεν τα γνωρίζουν».

Επικεντρώνοντας δε ειδικά στο θέμα της πώλησης του ναυπηγείου και εάν αυτό είναι μία εξέλιξη που ο ίδιος επιθυμεί ή όχι κατέστησε σαφές πως όχι μόνο προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση αλλά και πως ήδη έχει υπάρξει ενυπόγραφη εκ μέρους του σχετική δέσμευση.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε «Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων θέλω να διαβεβαιώσω ότι από πλευράς μας δεν έχουμε δημιουργήσει κανένα πρόσκομμα στις διαδικασίες πώλησης του ναυπηγείου. Το αντίθετο, την υποστηρίζουμε έμπρακτα και υπεύθυνα και με την στάση μας και με την υπογραφή μας.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι ανυπόστατες και ανεύθυνες κατηγορίες και βαρύγδουπες δηλώσεις».

Εάν εκ μέρους του κ. Ταβουλάρη έχουν μπει οι υπογραφές για την πώληση του ναυπηγείου αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πλέον η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης περνά σε επίπεδο οικονομικών ελέγχων και πολιτικών διευθετήσεων.