H Santowines μεγάλος χορηγός της WIN

  • Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 1 Νοε. 2017 - 7:30

Σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου από όλο τον κόσμο αναμένονται στη Σαντορίνη στις 2 και 3 Νοεμβρίου για να συμμετέχουν στο φθινοπωρινό Συμπόσιο του WINE IN MODERATION, του διεθνούς προγράμματος που στοχεύει στη βιώσιμη οινική ανάπτυξη και την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης. Με θέμα τον «Υπεύθυνο Οινοτουρισμό και τον Οινικό Πολιτισμό», η ατζέντα του προγράμματος περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και τις νέες προκλήσεις - ευκαιρίες που δημιουργούνται για τα οινοποιεία και τις τοπικές κοινωνίες μέσα από την ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 400.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο και αποτελώντας ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα οινοτουριστικά  κέντρα της χώρας μας , η SANTO WINES στηρίζει ενεργά τη σημαντική αυτή διοργάνωση.

Την πρώτη ημέρα του Συμποσίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις  στον Πύργο και να ενημερωθούν για την αξιοσημείωτη επένδυση της Ένωσης στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού μέσα από την παροχή μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας υψηλής ποιότητας, όπου το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και της κουλτούρας της Σαντορίνης. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της SANTO WINES, κ. Μάρκος Καφούρος, θα είναι ο οικοδεσπότης του Επίσημου Δείπνου (Gala Dinner) που θα πραγματοποιηθεί στο οινοποιείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που συνετέλεσε στην κάλυψη όλων των διαθέσιμων θέσεων. Μεταξύ των συμμετεχόντων, αναφέρουμε ενδεικτικά τους: George Sandeman, Πρόεδρος του WiM Association, Dr. Monika Christmann, Πρόεδρος OIV, Alan Bryden, Πρόεδρος «The International Federation of Wine Brotherhoods», Felicity Carter, Διευθύντρια Σύνταξης του Meininger's Wine Business International, Judith Lewis, SEO Expert στην εταιρία Συμβούλων Decabbit, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW κ.α.

Τι είναι το Wine In Moderation

Το «Wine in Moderation–Art de Vivre» είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον οινικό κλάδο με στόχο να προβάλλει το κρασί ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού και να προωθήσει την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης προς τους επαγγελματίες του κλάδου και τους οινόφιλους - καταναλωτές.

Ο συντονισμός του προγράμματος γίνεται από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό WiM Association, ενώ σε εθνικό επίπεδο υλοποιείται και προσαρμόζεται στις τοπικές ανάγκες με σεβασμό στις διαφορετικές πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Από τον Ιανουάριο 2017, η ΕΔΟΑΟ (Wines of Greece) συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία «για μια βιώσιμη οινική κουλτούρα που εμπνέει»

Μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες του Wine in Moderation: www.wineinmoderation.eu

 

 

 

Ετικέτες: